Pénteken átadják az M80-as gyorsforgalmi szentgotthárdi bekötőútját

Szentgotthárd jelenleg csak a régi 8-ast érintve érhető el a másfél éve átadott M80-asról.

Január 27-én, pénteken délután adják át a Körmendtől Szentgotthárdig vezető M80-as autóút szentgotthárdi bekötő útját - áll a hivatalos meghívóban, amit hétfőn kapott meg szerkesztőségünk.

Az új út átadásával mindkét irányban könnyebb és gyorsabb lesz közlekedni az M80-as és Szentgotthárd között. Az M80-ast 2021 nyarán adták át Átadták az M80-as új gyorsforgalmi Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakaszát 2021. June 03. 14:15 , viszont Szentgotthárd felé kitérőt kellett tenni.

Körmend irányából Rábafüzes magasságában le kellett térni az autóútról, és egy bekötőúton a régi rábafüzesi elkerülőre kellett ráhajtani, az egyik benzinkút mellett.

Ez még a régi tábla, le kellett kanyarodni Rábafüzes felé
Forrás: googlemaps.com

A régi elkerülő vezet a határátkelőhöz, illetve innen lehetett felhajtani egy lámpás kereszteződés legyűrése után a Szentgotthárdot Rábafüzessel összekötő útra.

Mint kiderült, az M80-as építése során nem volt tervben a szentgotthárdi bekötőút, mert az nem volt része a gyorsforgalmi projektnek. Az akkor még létező NIF Zrt. kérdésünkre közölte, Szentgotthárd felé ki lesz építve egy, a jelenlegi ipari parkon átvezető ipari út folytatása.

Ezt az utat a szentgotthárdi önkormányzat építteti meg uniós forrásból, és ezen az úton át lesz lehetséges Szentgotthárd és az ipari park közvetlen rávezetése az M80 autóútra - írták.

A képen pirossal jelölve az új bekötőút
Forrás: szentgotthard.hu

Tavaly februárban el is kezdődött Elkezdődött a Szentgotthárdot az M80-as gyorsforgalmira rákötő út építése 2022. February 19. 07:06 az új bekötőút építése, amihez a szentgotthárdi önkormányzat állami támogatást kapott. Az új út nettó 555 millió forintba kerül, az út mellett a meglévő közvilágítási hálózatot 264 méter hosszon, a vízvezeték hálózatot 223 méter hosszon, a szennyvízhálózatot 225 méter hosszon bővítették, és felüljárót építettek a Rábafüzesi-patak felett a Szentgotthárd és Rábafüzes közötti bekötőút keresztezésében. A kivitelező a Duna Aszfalt Zrt.

Tavaly júliusban megnéztük Javában épül a bekötőút, ami Szentgotthárdot összeköti az M80-as gyorsforgalmival 2022. June 01. 14:58 , hogyan halad a bekötőút építése, és akkor azt is megtudtuk, hogy az év végéig el kell készülnie.

Így volt egy kis csúszás, hiszen január végén tartják a hivatalos projektzárót. De a lényeg, hogy péntektől hivatalosan is használható az M80-ast és Szentgotthárdot összekötő új bekötőút. Az igazsághoz tartozik, hogy az autósok egy része már jelenleg is használja az utat, de péntektől ezt már hivatalosan is megtehetik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet