Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Közgép zászlói miatt lesz nehéz átadni a Szombathelytől Győrig tartó gyorsforgalmi utat?

Információink szerint nem nagyon van olyan országosan ismert politikus, aki a Simicska-cég jelképeivel a háta mögött, vagy magával Simicska Lajossal fotóztatná magát.

Sokszor leírtuk már, hogy októberben készen lesz az M86-os gyorsforgalmi út még hiányzó, Hegyfalu és Csorna közti szakasza is, és ezzel végre tényleg gyorsan az M1-esre, azon pedig a fővárosba érhetünk.

Az a baj, hogy a háttérben a Közgép zászlai lobognak majd

Legutóbb augusztus közepén, kormánypárti politikusok társaságában jártuk be az épülő szakaszt Októberre készül el az M86-os Hegyfalu és Csorna közti szakasza 2016. August 18. 15:51 , két héttel ezelőtt pedig felidéztük, miért is tartott ilyen sokáig az út megépítése Ipkovich György: Újra elő kell venni a vát-porpáci repülőtér terveit 2016. September 24. 09:09 .

Az átadásra város szakasz egy része augusztus közepén
Bonyhádi Zoltán

Most viszont hiába várunk, nem jön a meghívó az átadásra, pedig ez nem csak egy, kb. 40 km-es szakasz avatása lesz, hanem az egész, valamivel több mint száz kilométeres úté, ami ráadásul nem is olcsó, az utolsó szakaszon minden egyes métere 1,97 millió forintba kerül . Egy ekkora beruházás átadásán minimum egy miniszter, vagy legalább egy államtitkár vágja át a szalagot, persze, a helyi politikusok társaságában.

Információink szerint az a baj, hogy most nem találnak sem egy jelentkező minisztert vagy államtitkárt sem. Az avatási ünnepségen ugyanis lobognak majd a Simicska-féle Közgép zászlai és szalagjai. Ilyenek:

Bonyhádi Zoltán

Vagy, ami nekik még rosszabb, ha maga Simicska Lajos jelenne meg az átadáson.

Az egykori állandó tendergyőztes Közgép a 2010-es választások és a Fidesz hatalomra kerülése után vette át a Hegyfalutól délre vezető szakasz generálkivitelezőjének szerepét a Vegyépszertől Két és fél évet csúszik a Szombathely-Vát négysávosítása 2011. August 11. 13:07 , de ez két és fél év csúszásba és még több pénzbe került. A Közgép és a Magyar Aszfalt által alkotott konzorcium ugyanis a korábbi ár közel duplájáért nyerte el a munkát a közbeszerzési pályázaton.

Szerveznek és egyeztetnek

Az út Hegyfalu és Csorna közti szakaszán szintén egy konzorcium nyert, amit a Közgép és a Starbag alkotott. A Simicska-féle cég tehát jelen volt az út 2010 utáni építésének történetében. Még örölhetünk, hogy az Orbán-Simicska háború kitörése után az M86-os nem jutott hasonló sorsra, mint az M4-es autópálya Így néz ki az Orbán-Simicska háború emlékműve, a félbehagyott M4-es 2016. February 05. 15:49 .

Megkérdeztük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy mikor lesz az út átadása és ki avatja azt fel. Telefonon jött a válasz, az avatási ünnepség szervezés alatt van, és folyik az egyeztetés az állami vezetőkkel. Vagyis, még semmi konkrétum.

Még a végén Hende Csaba volt miniszternek, országgyűlési képviselőnek kell vállalnia ezt a nehéz feladatot. Amúgy az utolsó szakasz átadása után az M86-os használatért is fizetni kell majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra