Két és fél évet csúszik a Szombathely-Vát négysávosítása

Az eddigi kivitelező, a Vegyépszer vezette konzorcium mindössze 7%-át végezte el a munkának, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. így szerződést bontott a céggel. Legkorábban 2013-ban autózhatunk az úton.

Legutóbb június végén adtunk hírt róla: továbbra sem halad a 86-os út építse. Már akkor megírtuk, hogy a Szombathely-Vát közötti szakaszon tavaly október óta áll a munka. Ugyanis a kivitelező, Nemzetközi Vegyépszer Zrt. pénzügyi gondokkal küzd. Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.(NIF) arról tájékoztatta a nyugat.hu-t, hogy tárgyalnak a céggel, egyelőre azonban akkor többet nem tudtunk meg.

Ma napvilágot látott, hogy a NIF szerződést bontott a NVE 86 Szombathely Konzorciummal, mivel a konzorcium vezette Nemzetközi Vegyépszer Zrt. nem tudta teljesíteni a szerződésben leírtakat. A vállalat eddig mindössze 7%-át végezte el a Szombathely és Vát közötti, 86-os út felújításának és kiszélesítésének. A NIF tájékoztatása szerint a szerződés bontás után újabb közbeszerzést kell kiírni, amely a tapasztalatok szerint legalább fél évet vesz majd igénybe. Egy biztos, hogy az eredetileg ez év június végére – melynek csúszása szinte minden arra autózónak világos volt - kiírt projekt új határideje 2013-ra módosul.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. a konzorciumnak az eddig elvégzett munkát maradéktalanul kifizette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Továbbra is áll a 86-os főút építése

A Vát és Szombathely közti szakasz leállása óta csak tárgyalnak a folytatásról. Közben több település is pert indított a közútkezelő ellen.

Milliárdos károkat okoz a Vegyépszer csődje

Kisebb demonstráció zavarta meg a múlt héten a szombathelyi új szennyvíztisztító-telep átadását. Az alvállalkozók tüntettek, mert nem kapták meg pénzüket a generálkivitelezőtől, a Vegyépszertől. A cég csődje miatt áll a 86-os építése is.

"Savaria Stonehenge" - Csoda a 86-os út mentén (Frissítve)

Felavatták a "Savaria Stonehenge"-t, sőt a societasosok még azt is megmutatták, hogy négysávos út híján a fiatalok melyik irányban hagyják el Szombathelyt.

Áll a munka a 86-os főúton

A tavaly őszi leállás után nem indult újra az útépítés Vát és Szombathely között. A NIF Zrt. azonban bizakodó, azt mondják, 2014 végére befejeződik a felújítás.

Vajon mikor lesz kész a 86-os főút? – Újra elindítjuk a számlálót

A Fidesz szombathelyi országgyűlési képviselői szerint 2015 végéig elkészül a 2x2 sávos, gyorsforgalmi út Győrtől Szombathelyig. Az előző ciklus elején a szocik ígértek hasonlót, nekik nem sikerült. Egyébként 1824 nap van addig.

Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze

Lehet, hogy új közbeszerzés eljárást kell kiírni, ami a munka csúszását jelentené – válaszolta az illetékes államtitkár Ipkovich György parlamentben feltett kérdésére.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet