Magán is spórol a szombathelyi önkormányzat

Jelzésértékű intézkedéseket jelentettek be.

Lapunk többször foglalkozott a nehéz helyzetbe került szombathelyi költségvetéssel.

A Nemény-féle városvezetésnek egyrészt a koronavírus-járvány okozta helyiadóbevétel-kiesés, másrészt a kormányzati elvonások okoznak fejfájást.

Ennek részleteiről nemrég Horváth Attila beszélt Hende-adó bevezetésére készül a szombathelyi önkormányzat 2020. November 17. 17:55 , ennek kapcsán írásban kérdeztük Horváth Attila az építményadó emeléséről, a megszorításokról, a kormányzati elvonásokról 2020. November 20. 11:51 a költségvetésért felelős alpolgármestert

Hogy pontosan hogyan is terveznek több milliárd forintot megtakarítani a város cégeinél és intézményeinél, arról csak nagy vonalakban beszélt lapunknak “Most jön az érzékeny rendszerek átalakítása” - évértékelő Nemény Andrással 2020. November 05. 07:31 a polgármester, de úgy tűnik, a városvezetésnek fontos az is, hogy jelezze, más a hozzáállása a takarékossághoz, mint elődeinek.

Ehhez a szándékhoz tartozik az a kb. két héttel ezelőtti polgármesteri bejelentés Nemény András: A temetkezési vállalat hűtőkapacitással segíti ki a Markusovszky kórházat 2020. November 24. 17:31 , mely szerint 10 százalékkal csökkentik a képviselői, az igazgatósági és felügyelő-bizottsági tiszteletdíjakat. A polgármester számára biztosított reprezentációs keret 50 százalékát elveszik.

Nemény András akkor ki is mondta Nemény András: A temetkezési vállalat hűtőkapacitással segíti ki a Markusovszky kórházat 2020. November 24. 17:31 , hogy ezek nem túl nagy összegek, de jelzésértékűek, és minden bizonnyal fontosak a városvezetésnek, mert pénteken este egy külön Facebook-poszton is megjelentette.

Az önkormányzat önmagán kezdi a spórolást. Az 5,6 milliárd forintos kormányzati elvonás következtében Szombathelynek takarékoskodnia kell, nem kérdés, hogy ezt önmagán kezdi a városvezetés.

Posted by Szombathely MJV on Friday, December 4, 2020

Nem tudjuk, hogy az ellenzéki polgármesterek mennyire hangolják össze az irány irányú cselekvéseiket, mindenesetre Karácsony Gergely budapesti főpolgármester november 20-án jelentett be Karácsony Gergely drasztikus megtakarítási csomagot jelentett be 2020. November 20. 20:01 egy komolyabb takarékossági csomagot, és a pénzt ott is a városi cégeknél, bizottsági helyeknél stb. kívánják megtakarítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság