Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magán is spórol a szombathelyi önkormányzat

Jelzésértékű intézkedéseket jelentettek be.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk többször foglalkozott a nehéz helyzetbe került szombathelyi költségvetéssel.

A Nemény-féle városvezetésnek egyrészt a koronavírus-járvány okozta helyiadóbevétel-kiesés, másrészt a kormányzati elvonások okoznak fejfájást.

Ennek részleteiről nemrég Horváth Attila beszélt Hende-adó bevezetésére készül a szombathelyi önkormányzat 2020. November 17. 17:55 , ennek kapcsán írásban kérdeztük Horváth Attila az építményadó emeléséről, a megszorításokról, a kormányzati elvonásokról 2020. November 20. 11:51 a költségvetésért felelős alpolgármestert

Hogy pontosan hogyan is terveznek több milliárd forintot megtakarítani a város cégeinél és intézményeinél, arról csak nagy vonalakban beszélt lapunknak “Most jön az érzékeny rendszerek átalakítása” - évértékelő Nemény Andrással 2020. November 05. 07:31 a polgármester, de úgy tűnik, a városvezetésnek fontos az is, hogy jelezze, más a hozzáállása a takarékossághoz, mint elődeinek.

Ehhez a szándékhoz tartozik az a kb. két héttel ezelőtti polgármesteri bejelentés Nemény András: A temetkezési vállalat hűtőkapacitással segíti ki a Markusovszky kórházat 2020. November 24. 17:31 , mely szerint 10 százalékkal csökkentik a képviselői, az igazgatósági és felügyelő-bizottsági tiszteletdíjakat. A polgármester számára biztosított reprezentációs keret 50 százalékát elveszik.

Nemény András akkor ki is mondta Nemény András: A temetkezési vállalat hűtőkapacitással segíti ki a Markusovszky kórházat 2020. November 24. 17:31 , hogy ezek nem túl nagy összegek, de jelzésértékűek, és minden bizonnyal fontosak a városvezetésnek, mert pénteken este egy külön Facebook-poszton is megjelentette.

Az önkormányzat önmagán kezdi a spórolást. Az 5,6 milliárd forintos kormányzati elvonás következtében Szombathelynek takarékoskodnia kell, nem kérdés, hogy ezt önmagán kezdi a városvezetés.

Posted by Szombathely MJV on Friday, December 4, 2020

Nem tudjuk, hogy az ellenzéki polgármesterek mennyire hangolják össze az irány irányú cselekvéseiket, mindenesetre Karácsony Gergely budapesti főpolgármester november 20-án jelentett be Karácsony Gergely drasztikus megtakarítási csomagot jelentett be 2020. November 20. 20:01 egy komolyabb takarékossági csomagot, és a pénzt ott is a városi cégeknél, bizottsági helyeknél stb. kívánják megtakarítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra