Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Magánkórház nyílik jövőre Szombathelyen

Az egység Nyugat-Magyarország egyik legnagyobb, vegyes profilú járó-, és fekvőbeteg klinikája lesz.

Magánkórházat nyit Szombathelyen, a Szabadságharcos utcában, a volt Savaria cipőgyár területén, 2022 első felében a Tritonlife csoport. Az egység végső kivitelezési fázisa már megkezdődött, helyet kap benne két nagyobb és egy kisebb korszerű műtő, röntgen diagnosztika, mátrix fekvőosztály, és egy 5 ágyas intenzív osztály is, így akár nagyobb beavatkozások is biztonságosan elvégezhetők.

A Tritonlife szombathelyi magánkórházának látványterve
Tritonlife

A kivitelezésért is felelős partnert képviselő Tamási András jelezte, hogy „A régió nagyon jó szakembergárdával rendelkezik, a negyedmilliós megye és a 75 ezres nagyváros megérdemli, hogy itt is működjön egy ilyen magas színvonalú és komplex Tritonlife egység. A helyi vezető szakemberek örömmel fogadták, hogy a nyitás után nem kell Budapestre utazniuk azért, hogy megoperálhassák betegeiket. Ez segít az egészségügyi munkaerő helyben tartásában, és növeli a helyi lakosok elégedettségét, valamint csökkentheti a várólisták hosszát.”

A csoport évek óta fontos szereplője a hazai magánegészségügyi piacnak, több egységgel rendelkeznek: a legnagyobb az elsősorban szülészetéről ismert budapesti Róbert Magánkórház, de hozzájuk tartozik egy pesti (Thököly úti) és egy budai (Hegyalja úti) járóbeteg-centrum, tovább egy budaörsi egység és a tavaly nyitott debreceni magánkórház.

Fábián Lajos, a cégcsoport elnöke a portfolio.hu-nak korábban úgy nyilatkozott, hogy még további egy budapesti és tíz vidéki magánkórházra van konkrét tervük és rendelkezésre álló anyagi forrásuk, így további kórházakat nyitnak Kapsováron, Szegeden, Miskolcon, Egerben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra