Magyar katonák is megsérültek a szerb-albán konfliktusban, többen súlyosan

Koszovóban pattanásig feszült a helyzet, a szerb hadsereg felsorakozott a koszovói-szerb határon.

A hvg.hu értesülései szerint egy összetűzés tört ki a koszovói Zvecsanban a tiltakozó szerbek és a magyar KFOR-katonák között.

Az összetűzés során 20 magyar katona sérült meg, többen súlyosan.

A magyar békefenntartók megpróbálták szétoszlatni a tiltakozó szerbeket, akik az albán vezetők kinevezését tartották elfogadhatatlannak.

A KFOR-osok könnygázt vetettek be, míg a szerbek kövekkel és üvegekkel támadtak.

Közben a szerb hadsereg felsorakozott a koszovói-szerb határon, és Belgrád szerint a nemzetközi közösség képviselői, köztük a KFOR-katonák is az albán "rendbontókat" védik.

A koszovói albán hatóságok annak ellenére erőltetik az albán polgármesterek kinevezését, hogy ezt az EU és az USA képviselői is ellenzik.

Az összetűzésekben 11 olasz KFOR-katona is megsérült.

Az incidensről később közleményt adott ki 7 magyar katona sérült meg súlyosan a koszovói zavargásokban 2023. May 29. 20:40 a magyar védelmi minisztérium.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek