Császár volt a király – Kézis győzelem az EB selejtezőn

Bosznia – Hercegovina csapatával játszott EB selejtező mérkőzést a magyar férfi kézilabda válogatott az Aréna Savariában. Fölényes magyar sikernek tapsolhatott a szombathelyi közönség.

Szombathelyen, telt ház előtt kezdte meg a 2012-es Európa-bajnoki szereplésért folytatott küzdelmeit a magyar férfi kézilabda válogatott. Nem mondhatni, hogy könnyű ellenfelet kapott elsőre Mocsai Lajos legénysége, hiszen az Aréna Savariában egy megfiatalított és átszervezett, nemzetközi porondon edződött bosnyák válogatottal kellett farkasszemet néznie a mieinknek.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Remek hangulat, jó kétezer lelkes szurkoló fogadta a magyarokat. Az első gólnak pedig duplán is örülhetett a szombathelyi közönség. A találatot ugyanis a kenyeri Császár Gábor dobta. A bosnyákok aztán hamar, egymásutánban szerzett három gólja egy kicsit állva hagyta a magyarokat, ám a közönség buzdítása mit sem hagyott alább.

Magyarország - Bosznia-Hercegovina
Magyarország - Bosznia-Hercegovina
Unger Tamás

Kapkodva és pontatlanul játszott a folytatásban a magyar együttes, pedig sok lyukat hagytak a vendégek a védelmen. Aztán Császár villantott ismét, és lőtt bomba gót Saric kapusnak. Iváncsikot pedig már sokadszorra akarták megjátszani, ám akárcsak korábban, most is hosszú labdát dobtak neki. Volt viszont bosnyák gól. Két találatra szakadt le a hazai válogatott. Mocsai Tamás a kapufa segítségével lőtt gólja tartotta lépésben a mieinket.

A félidő derekára már-már kiegyensúlyozottnak tűnt a küzdelem. Basic gólja azonban pont a legrosszabbkor jött. Ismét két gólra lépett meg a vendégválogatott. Császár hét méteressel faraghatott volna a hátrányból, de a büntetőt kihagyta a vasi klasszis. Ilyés szerezte vissza a becsületet, találatával pedig ismét felzárkózott a magyar csapat. Iváncsik Gergő egyenlíthetett volna hét méteresből, ám úgy tűnt ma nem megy a büntető dobás a magyar együttesnek. Iváncsik is kihagyta. De fél percre rá Császár Gábor megtörte az átkot, egyenlített a magyar csapat. Bosznia pedig időt kért.

Eredményre vezetett a bosnyákok megbeszélése. Ismét el tudtak szakadni, de nem sokáig. Ilyés Ferenc megszerezte harmadik gólját, ezzel egyenlített. Iváncsik Tamás találata pedig már magyar vezetést hozott. Hamar beesett az egyenlítő bosnyák gól. Mocsai Lajos szövetségi kapitány pedig időt kért. Egy perccel a vége előtt Lékai Máté talált be, és bár az utolsó fél percet kettős ember hátrányban játszotta a magyar csapat, így is egy gólos magyar előnnyel mentek pihenni az együttesek.

Magyarország - Bosznia-Hercegovina
Magyarország - Bosznia-Hercegovina
Unger Tamás

Alig egy perc telt el és semmivé lett a magyar csapat nyúlfarknyi előnye. Kétségtelenül a bosnyákok kaptál el jobban a második félidei rajtot. Még a hétméterest sem sikerült bedobnia Császárnak. Aztán az ötödik percben, nagy nehezen becsorgott Iváncsik Gergő labdája, ezzel pedig ismét partiba került a magyar válogatott. Mocsai Tamás gólja pedig nemcsak vezetést, de új lendületet is adott a mieinknek. Jött is a folytatás Ilyéstől. Egy találat ide-oda, felváltva potyogtak a labdák. Lényeges előnyt azonban egyik gárda sem tudott kiharcolni.

Mígnem Iváncsik Gergő és Zubai Szabolcs nem szerzett gyors egymásutánban egy-egy gólt. Két pontos magyar vezetést hozva ezzel. Fazekas bravúrja és Mocsai Tamás gólja pedig az egekbe repítette a magyarokat. Az Aréna robbant, Radja szövetségi kapitány pedig időt kért.

A magyar lendületet azonban nem lehetett megtörni, Schumch Timuzsin góljával már négy egységre szakadt le a hazai csapat. Iváncsik Tamás is betalált. A játékrész félidejénél eldőlni látszott a meccs. A bosnyákok azonban rákapcsoltak. Hiába, a magyarok folyamatosan tudták tartani a 4-5 gólos előnyüket. Tíz perccel a vége előtt, a mieink már szinte bármit megtehettek a szétesni látszó vendég együttessel szemben.

Ahogy pedig azt már a 20. percben sejteni lehetett végül, magyar győzelem született. Nem is kívánhattunk volna ennél jobb rajtot.

Magyarország - Bosznia-Hercegovina
Magyarország - Bosznia-Hercegovina
Unger Tamás

Mocsai Lajos, magyar szövetségi kapitány: A két csapat között nincs ekkora különbség, mint amekkorát az eredményjelző mutat. A bosnyák kolléga a mérkőzés előtt azt mondta, morális válságban vagyunk. Ez azt váltotta ki belőlünk, hogy még jobban megküzdöttünk minden egyes négyzetcentiméterért és dupla akkora elszántsággal akartuk a győzelmet. Meg akartuk mutatni, hogy az állítással ellentétben nálunk semmiféle morális válság nincs. Köszönöm a közönségnek és a csapatnak is a mai győzelmet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport