Magyarországon 10 emberből 4-nek van 500 ezer forintos, vagy annál nagyobb megtakarítása

De van egy csoport, amelynek jól megy.

Az Impetus Research friss felmérése szerint a magyar lakosság nagy része nem rendelkezik jelentős megtakarítással, és a következő egy évben legfeljebb stagnálást várnak a megtakarítások és befektetett összegek terén – írja a Porfolio.hu.

Az online reprezentatív felmérés a hazai 18-69 éves lakosság körében történt.

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a válaszadók mindössze negyede számít arra, hogy megtakarításaik és befektetéseik növekedni fognak az elkövetkező egy évben. A többség inkább stagnálást vár.

Az Impetus Research 2023. tavaszi felmérése alapján

a lakosság mindössze 40 százaléka rendelkezik legalább 500 ezer forintos pénzügyi megtakarítással vagy befektetéssel.

A cikk hangsúlyozza, hogy a magyar lakosságnak a megtakarítások terén komoly kihívásokkal kell szembenéznie, az alacsony megtakarítási arányok jelentős problémát jelenthetnek a jövőbeli pénzügyi biztonság szempontjából.

Az adatokból a lap arra következtet, hogy

a vagyoni olló tovább fog növekedni a magyar lakosságon belül, egyre kisebb körnek lesz egyre több megtakarított pénze.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság