Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Magyarországra is zuhanhat a kínai hordozórakéta? A szakértő válaszolt

Azt nem tudják, hogy mikor zuhan le, de azt lehet tudni, hogy hová nem. A hordozórakéta jelenleg 27 000 km/órás sebességgel köröz a Föld körül.

Magyarországra bizonyosan nem zuhan majd a Hosszú Menetelés 5B kínai hordozórakéta, vagy egyes darabjai , de hogy hol és mikor ér földet, azt most még nem lehet megmondani – mondta Zsombok Gábor, a Galileo Webcast szakkommentátora az InfoRádiónak . Mint szavaiból kiderült, az űreszköz 42 fokos hajlásszögű pályán kering az Egyenlítőhöz képest, és magasabb vagy alacsonyabb szélességre nem jön, Magyarország pedig a 47. szélességi körön fekszik. Így pár napon vagy egy-két héten belül tőlünk délre fog lezuhanni.

Azt, hogy pontosan mikor fog lezuhanni, azért nem tudják megmondani, mert ez a Föld felső légkörének a sűrűségétől függ, ami viszont a földin kívül a Nap-tevékenységnek is ki van szolgáltatva.

Hozzátette, hogy általános ökölszabály, hogy az eszköz kétharmada, háromnegyede el fog égni a légkörben, viszont a nagyobb, szívósabb darabok, például merevítők, hajtóművek elérik a Föld felszínét, amelynek a nagyobb része óceán, de bármi megtörténhet.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech