Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze videoüzenetben áll ki Jordán Tamás mellett

A művésznő azt mondja, a Nemzet Színészei közös levélben kérték Szombathely polgármesterét, hogy támogassák Jordán színházigazgatói pályázatát.

A 80 éves Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, a 9700 Szombathely, Weöres Sándor Színház, Jordán Tamás részére Facebook-csoportnak küldte el videoüzenetét. Ebben közli, hogy a Nemzet Színészei egyhangúlag állnak ki Jordán Tamás mellett, közösen írtak levelet Puskás Tivadar polgármesternek, amiben hosszan indokolják, miért támogatják a jelenlegi igazgató pályázatát.

A szombathelyi önkormányzat tavaly írt ki pályázatot a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára, mivel augusztus végén lejár a színházalapító Jordán Tamás második ötéves ciklusa. Jordán mellett Dér András is pályázatot nyújtott be Jordán Tamásnak akadt kihívója Szombathelyen, mutatjuk ki pályázik még a WSSZ igazgatói székére 2017. February 09. 12:38 , ezt követően alakult meg 9700 lájkot várnak szombathelyi színházalapító Jordán Tamásnak 2017. February 13. 13:59 a fentebb már említett Facebook-csoport.

Jordán nyilvánosságra hozta pályázatát, ezért, miután lapunk birtokába került Dér András pályázati anyaga, közzétettük Megszereztük Jordán Tamás riválisának, Dér Andrásnak a színházi pályázatát 2017. February 15. 15:17 azt is a múlt héten. Február 20-án a színház társulata egységesen állt ki Jordán mellett, mi pedig megszavaztattuk olvasóinkat Ki csináljon Szombathelyen színházat, Jordán Tamás vagy Dér András? Szavazzanak! 2017. February 20. 12:11 , szerintük ki vezesse tovább a színházat.

Koczka Tibor, kultúráért felelős alpolgármester tavaly virágcsokorral köszöntötte a 80 éves Törőcsik Marit
Vágvölgyi Bálint
Február 21-én, kedden aztán Dér András visszavonta pályázatát Visszavonta szombathelyi színházigazgatói pályázatát Dér András, Jordán Tamás kihívója 2017. February 21. 10:57 , indoklásában

botrányos körülményeket

említett. Még ugyanazon a napon ülésezett a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság, soraiban többek között Eperjes Károllyal. Az ülésen patthelyzet alakult ki Patthelyzet: Jordán el se jutott a szavazásig, de a városvezetésnek sem sikerült érvényteleníttetni a pályázatot (Frissítve) 2017. February 21. 15:45 , a városvezetés érvényteleníteni akarta a pályázatot, de ugyanannyian szavaztak arra, hogy értékeljék Jordán Tamás pályázatát. Így a pályázatot nem tudták visszavonni, de Jordán anyagát sem értékelték.

Ezek után érkezett Törőcsik Mari videoüzenete, és az üzenet szerint a Nemzet Színészei Jordánt támogató levele a polgármesterhez.

A szombathelyi közgyűlés március 2-án, csütörtökön ülésezik, akkor döntenek a színházigazgatói pályázat sorsáról is. Az előterjesztés szerint a városvezetés arra készül, hogy visszavonja a jelenlegi pályázatot, és újat írjanak ki. Az ellenzék viszont összefogásban reménykedik Fogjunk össze, és adjunk közösen stabilitást a szombathelyi színháznak! 2017. February 22. 13:39 , és abban, hogy újabb öt évre Jordán Tamást nevezik ki a szombathelyi színház élére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra