Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már négy ember meghalt kihűlés miatt idén ősszel

Az elmúlt télen 163 ember életét követelte a hideg Magyarországon.

A Magyar Szociális Fórum közlése szerint már 4 ember szenvedett fagyhalált idén ősszel. Ők voltak az idei őszi-téli időszak első kihűléses áldozatai. Azt, hogy milyen adatokból, forrásokból dolgozik a szervezet, ezúttal sem tették közzé. Az újabb lehűlés a következő napokban kezdődik.

A szervezet arra emlékeztet, hogy a fagyhalál áldozatainak száma újra emelkedő tendenciát mutat Magyarországon: 2020-ban 212-en szenvedtek kihűléses halált, egy évvel korábban 196-an, míg 2018-ban 190-en.

Az évről-évre növekvő tendencia, a tömeges életvesztés annak a következménye, hogy hiányzik a kellő állami gondoskodás a lakosság legrászorultabb rétegeiről, leginkább az idős, beteg, elszegényedett, egyedülálló személyekről.

A Magyar Szociális Fórum ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az előző év télen állítólag több helyen nyomást gyakoroltak az orvosokra azért, hogy a halál okaként ne hypothermiát, vagyis kihűlést, hanem a Covid-19-et tüntessék fel, szépítve a fagyhalálra vonatkozó statisztikai kimutatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra