Már több olyan benzinkút is van, ahol csak egy liter üzemanyagot lehet venni

A MOL úgy számol, hogy nem lesz nagy baj.

Lapunk is beszámolt A kutak 10 százalékát érinti a MOL üzemanyag-korlátozása November 18. 14:32 a MOL pénteki bejelentéséről, amely azt hangsúlyozza, hogy az üzemanyag-kiszolgálás átmeneti korlátozása 194 viszonteladót érinthet. Ők működtetik a belföldi töltőállomások 10 százalékát.

Ugyanakkor már most látszanak nyomai a változásnak.

Az ATV híradója a lehetséges ellátási gondoknak járt utána, és pénteken Balassagyarmaton talált is egy magánkutat, ahol egy litert lehet tankolni.

A tulajdonos ugyanakkor nem az ellátással, hanem a szerinte igazságtalan árképzéssel indokolta a szokatlan korlátozást.

Egy siklósi AVIA kút viszont egyértelműen a kereskedelmi korlátozáskra hivatkozik, amiért ugyancsak egy literben maximálta a hatósági áras benzin és gázolaj vásárlását.

A Független Benzinkutak Szövetsége lapunknak is eljuttatta azt az Orbán Viktorhoz írt levelét, amelyben azt írják, hogy a MOL korlátozása 258 magyar, többnyire családi kisvállalkozás érint. Ők közel 400 benzinkútról beszélnek és azt javasolják, hogy a kormány szabadítsa fel a stratégiai tartalékokat.

A MOL viszont úgy számol A kutak 10 százalékát érinti a MOL üzemanyag-korlátozása November 18. 14:32 , hogy az érintett viszonteladók szeptemberben a piac teljes üzemanyagigényének csak 2,5 százalékát vásárolták meg.

Napokon belül kiderül, kinek volt igaza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság