Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A katolikus Mária Rádió sugároz a megszűnt Nyugat Rádió frekvenciáján

A Médiahatóság most adta oda az egyházi rádiónak a 88.4-es szombathelyi frekvenciát.

A Mária Rádió Frekvencia Kft. sugározhat a Szombathely 88,4 MHz sávjában Mária Rádió Savaria néven, miután a pályázati eljárás eredményeként a Médiatanács nyertessé nyilvánította, és közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el - írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A Mária Rádió Savaria nem kapcsolódik a katolikus rádió országos hálózatához. helyben készíti műsorait, teszi hozzá a közlemény.

Sokáig a plázában működött a Nyugat Rádió
Bonyhádi Zoltán

A szombathelyi 88.4 frekvencián 11 évig a Nyugat Rádió szólt. A Nyugat Rádió 2005-ben kezdett sugározni közműsor-szolgáltatóként, ami sokkal több kötelezettséggel jár, mint egy kereskedelmi rádió esetében. Kevesebb reklámot adhattak, és több közszolgálató besorolású műsort kellett készíteniük, ami nem kedvez a reklámbevételeknek.

Elfogyott a levegőjük

2016 márciusában kezdtek el a viharfelhők gyűlni a rádió felett Ki akarják csinálni a Nyugat Rádiót? 2016. March 07. 07:07 , a médiatanács teljesíthetetlen követeléseket kezdett támasztani, ezekről itt írtunk Ki akarják csinálni a Nyugat Rádiót? 2016. March 07. 07:07 . Közben a plázában lévő stúdió bérleti díját ötszörösére emelte a tulajdonos, az utóbbi években pedig hiába indultak pályázatokon, nem nyertek, pedig korábban eredményesen pályáztak.

Dér Heni és a vendégük volt, többször is
Bonyhádi Zoltán

Hihetetlen munkával próbálták megmenteni a rádiót, elköltöztek a plázából Tovább szólhat a Nyugat Rádió! 2016. March 25. 11:27 , új stúdiót építettek ki, és sikerült támogatókat is találniuk. De júliusra kiderül, hogy a Médiatanács nem kegyelmez, így a Nyugat Rádió megszűnt "Független adóként nem tudunk tovább talpon maradni" - Végleg elhallgat a Nyugat Rádió 2016. July 26. 18:48 .

Így Szombathelyen a korábbi szélesebb kínálat után a közszolgálati rádió csatornái és a helyi Frisss Rádió mellett a Katolikus Rádió, az evangélikus Credo Rádió, a katolikus Mária Rádió, a magyar nótákat adó Dankó Rádió szól.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra