Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiába kérik a betegek, még mindig zárva van a Markusovszky kórház hátsó kapuja, pedig már a veszélyhelyzetnek is vége

A Paragvári utcai kaput még a járvány kitörésekor zárták be.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tisztelt Dr. Nagy Lajos, Professzor Úr!

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Főigazgató Főorvos, Professzor Úrhoz, hogy tegye lehetővé a kórházba való be- és kijutást a Paragvári utcai kapun keresztül, az Onkológiai kapun pedig hosszabbítsa meg délután 4 óráig.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Sok, hozzám hasonló, nehezen mozgó nyugdíjas sorstársamnak okoz jelentős problémát, hogy a hátsó kapu, – melynek környékén ingyenes a parkolás, és a buszmegálló is ott található – még mindig zárva van, az onkológiai pedig délután 2-kor bezár. Holott a veszélyhelyzetnek vége, a látogatási tilalom is megszűnt.

Autóval érkező, nyugdíjból élő beteg sorstársaim, és hozzátartozóik ezrei vannak ezzel parkolási díj fizetésére kényszerítve. Akinek pedig autóra sem telik, és a kórház bezárt hátsó kapujánál lévő buszmegállóban száll le, végeláthatatlannak tűnő utat kell megtennie, hogy bejusson a kórházba, akár betegként, akár hozzátartozóként érkezik.

Ezúton kérem, mint a szegények orvosaként, és a rászorulók istápolójaként ismert, mélyen vallásos, példaértékű életet élő, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról elnevezett díj friss kitüntetettjeként – amihez fogadja ezúton is őszinte elismerésem és szívből jövő gratulációmat – tegye lehetővé ismét a közlekedést a Paragvári utcai hátsó kapun és hosszabbítsa meg az onkológiai részen.

Szombathely, 2020.július 16.

Előre is köszönettel:

Csirkovics Lászlóné

A fenti levelet olvasónktól kaptuk. A történet némi magyarázatra szorul, a Markusovszky kórház Paragváry utca felőli kapuját a járvány kitörésekor zárták le. A betegek azóta csak a Markusovszky utcáról nyíló főbejáratot használhatják, illetve az onkológiai osztályhoz vezető kaput, de ahogyan olvasónk is írja, azt délután kettőkor bezárják.

A Paragvári utca felőli bejárat.
Forrás: googlemaps.com

Mintegy egy hónapja egy másik olvasónk már felhívta a figyelmet Olvasónk szerint áldatlan állapotok uralkodnak a szombathelyi Markusovszky kórház onkológiai osztályán – Reagált a főigazgató June 11. 14:47 a problémára. Ő azt is írta, hogy mivel csak a főbejáraton lehet bemenni a kórházba, a Markusovszky utca amúgy is zsúfolt parkolási és közlekedési helyzete tovább romlott, ráadásul ezt még súlyosbítja az új orvosi rendelők építése a főbejárattal szemben, ezzel ugyanis kevesebb parkolóhely van.

Azt is megjegyezte, hogy az idős, nehezen mozgó betegeknek csak „egy-két pihenő beiktatásával sikerül, körülbelül fél óra alatt hátrajutniuk például a laborhoz. Korábban viszont bejutottak valamelyik másik bejáraton, ami esetleg közelebb volt a céljukhoz.”

A főbejárat
Google Maps

Megkérdeztük a kórházat is, ahonnan a bejáratokkal kapcsolatban ezt a választ kaptuk:

A Markusovszky kórház minden intézkedését betegeink mielőbbi gyógyulása és biztonsága érdekében hozzuk meg. A járványveszély miatti korlátozó intézkedések mindannyiunk egészségét és biztonságát szolgálják. Az egykapus beléptetést a személyforgalom szűrhetősége miatt vezettük be, a kapuk megnyitása a járványügyi helyzet feloldásával azonnal megtörténik majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés