3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Új, korszerű műszerek segítik a járóbetegek ellátását a szombathelyi kórházban

A kórház közel 300 millió forintos uniós pályázatból vásárolt új műszereket.

Egy darab mobil ultrahang készülék centrális szúráshoz, egy darab magas tudásszintű kardiológiai ultrahang berendezés, egy darab neurológiai ultrahang, egy darab magas tudásszintű urológiai ultrahang, egy darab szülészet-nőgyógyászati ultrahang, kettő darab magas tudásszintű radiológiai ultrahang, egy darab urodinámiás készülék, egy darab uroflowméter, három darab passzív térdmozgató készülék, egy darab fogászati kezelőegység, egy darab klinikai audiométer, egy darab Angio OCT készülék, egy darab cisztoszkóp.

A felsorolás a laikusnak nem mond sokat, de tény, hogy ezeket a műszereket vásárolta nemrég a szombathelyi Markusovszky kórház, amiről közleményben számoltak be.

Az új műszerek javítják a járóbeteg-ellátás minőségét, az ellátások színvonalát, és a korszerű kezeléseknek köszönhetően csökken a fekvőbeteg-ellátásba továbbküldött betegek száma - írják.

Az új műszerek a belgyógyászati, szülészet- nőgyógyászati, kardiológiai, radiológiai, neurológiai, szemészeti, fül-orr-gégészeti, fogászati, traumatológiai és urológiai szakterületek munkáját segítik.

A műszerek beszerzését az Európai Unió 291,37 millió forintos támogatása tette lehetővé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet