Marton Zsolt, Szombathely volt fideszes alpolgármestere függetlenként tér vissza a közéletbe

Az 1-es számú választókerületben (Kámon-Herény-Minerva városrész) indul képviselőnek.

Marton Zsolt Szombathely fideszes alpolgármestere volt 2010/14 között.

Marton korábban Hende Csaba embere volt Marton Zsolt volt fideszes alpolgármester Illés Károly jelenlegi alpolgármester és Bokányi Adrienn ellen indul a választásokon 2019. September 04. 13:56 , MDF-esként kezdte, éppúgy, mint Hende. Amikor Hende 2003-ban átigazolt a Fideszhez, Marton követte. Több cikluson át volt a Fidesz színeiben városi képviselő, a párt 2010-es győzelme után alpolgármesterré választották. 2013-ban belekeveredett az adriai vitorlás kábítószer-botrányba, bár nem ő szerepelt az elhíresült videóban Önök szerint ki szívja fel a fehér port a videón? 2013. September 26. 10:24 , 2014-ben nem indult a választásokon, teljesen visszavonult Bréking: Marton Zsolt kiszáll a politikából 2014. June 13. 13:07 a közélettől.

2019-ben a Pro Savaria jelöltjeként indult Szombathely 2. választókerületében, ami a 11-es Huszár út, a Vörösmarty utca északi része és a Welther Károly utca között helyezkedik el.

Akkor nem került a képviselőtestületbe, most azonban újra próbálkozik. Mint az a Facebook-oldalára feltöltött videóból kiderül, Szombathely 1-es számú, vagyis a Kámon-Herény-Minerva városrészt összefogó választókerületben indul függetlenként, hangsúlyosan a jelenlegi fideszes képviselő, Horváth Gábor ellen.

Marton a videóban azt is elmondja, amit mi is megírtunk Lemondásra szólították fel Horváth Gábor szombathelyi fideszes képviselőt a városi közgyűlésben February 29. 10:36 Horváth Gábor kegyelmi botrányban való megszólalásáról. Azt jelesült, hogy Horváth Gábor egy Facebook-posztban állt ki Facebook-posztban állt ki a kegyelmi botrányban érintett K. Endre mellett a szombathelyi fideszes képviselő February 24. 18:56 a kegyelmi botrányban érintett K. Endre mellett. A posztot később törölte.

Ez Marton szerint az a vörös vonal, amit nem szabad átlépni, a videóban pedig kampánycsapatába toboroz embereket. A választópolgárok azonban zavarba jöhetnek, hiszen, mint beszámoltunk róla Bemutatták a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi jelöltjeit April 04. 17:00 , a Mi Hazánk színeiben is indul egy Marton Zsolt a szombathelyi választáson, aki szintén vendéglátós, hogy nagyobb legyen a kavarodás. Ez a Marton Zsolt viszont nem az.

Érdekességképpen: Marton Zsolt fia, Mák Zsombor pedig fideszes jelöltként indul ugyanezen a választáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet