Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marton Zsolt volt fideszes alpolgármester Illés Károly jelenlegi alpolgármester és Bokányi Adrienn ellen indul a választásokon

Szombathely volt és jelenlegi alpolgármesterei a Pro Savariában gyülekeznek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus elején írtuk már Marton Zsolt is elindulna a Fidesz jelöltjével szemben az önkormányzati választáson 2019. August 02. 09:43 , hogy Marton Zsolt, aki Szombathely fideszes alpolgármestere volt 2010 és 2014 között, elindulna a Fidesz jelöltjével szemben a Pro Savaria színeiben.

Marton korábban Hende Csaba embere volt, MDF-esként kezdte, éppúgy, mint Hende. Amikor Hende 2003-ban átigazolt a Fideszhez, Marton követte. Több cikluson át volt a Fidesz színeiben városi képviselő, a párt 2010-es győzelme után alpolgármesterré választották. A 2013-ban kirobbant kábítószer-botrány miatt háttérbe szorult, noha nem ő szerepelt az elhíresült videóban Önök szerint ki szívja fel a fehér port a videón? 2013. September 26. 10:24 . 2014-ben nem indult a választásokon - állítólag Hende keze volt ebben is -, Marton teljesen visszavonult Bréking: Marton Zsolt kiszáll a politikából 2014. June 13. 13:07 a közélettől.

Molnár MIklós és Marton Zsolt a közgyűlésen, 2013-ban
Vágvölgyi Bálint

Marton most valóban elindul a Pro Savaria jelöltjeként Szombathely 2. választókerületében, ami a 11-es Huszár út, a Vörösmarty utca északi része és a Welther Károly utca között helyezkedik el.

Ebben a választókerületben jelenleg összesen három indulóról tudunk. Itt indul Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!) és a jelenleg pártja bizalmát egyedüliként élvező alpolgármester, Illés Károly.

Így itt nagyon izgalmas verseny várható, ahogyan az volt öt éve, 2014-ben is.

Öt éve is izgalmas volt ez a választókerület

Akkor is Bokányi Adrienn és Illés Károly nézett szembe egymással, kettejük harcát Illés nyerte, aki összesen 72 szavazattal kapott többet Bokányinál.

Meg kell említeni, hogy 2014-ben itt indult függetlenként Kővári Attila, aki korábban ciklusokon át az MSZP színeiben volt képviselő, öt éve viszont pártja nem támogatta. Kővári 234 szavazatot szerzett, ha feltételezzük, hogy többségében baloldali szavazók voksoltak rá, akkor látható, hogy Bokányi Adrienntől vett elé szavazatokat, mégpedig annyit, amennyi elég volt a választás elvesztéséhez.

Elvileg Bokányinak most így nagyobb esélye lenne, de Illés Károly az elmúlt öt évben alpolgármesterként a nyilvánosság előtt volt. És most ebbe a helyzetbe érkezett meg Marton Zsolt, a másik két jelölt kihívójaként.

Így az a jóslatunk Szombathely volt és jelenlegi alpolgármesterei állnak össze a Fidesz és a baloldal ellen 2019. August 09. 19:31 is beigazolódott, hogy Szombathely volt és jelenlegi alpolgármesterei állnak össze a Fidesz ellen.

A Pro Savariát gyakorlatilag Molnár Miklós alpolgármester irányítja, a szervezet Koczka Tibor polgármester-jelöltet támogatja, aki szintén Szombathely alpolgármestere. Hozzájuk csatlakozott most Marton Zsolt, aki 2010 és 2014 között volt alpolgármester.

Marton egyébként meggyőződéses jobboldali, valószínűsíthető, hogy a jobboldalról visz el szavazatokat. Ami Illés Károlyt gyengítheti és áttételesen Bokányi Adrienn esélyeit növelheti.

Azt még nem tudjuk, hogy listán milyen esélyei lesznek Martonnak, a Pro Savaria listája még nem nyilvános.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra