Másodfokú viharjelzés volt, amikor a Balatonba fulladt a cseh kislány

Büntetőeljárás is indult az anya ellen.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, A Balatonba fulladt egy két és fél éves kislány hétvégén 2022. August 08. 12:48 2022. augusztus 6-án, szombaton 16:30 körül a vízbe csúszott egy matracról egy két és fél éves kislány a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál. A cseh kislány elmerült a Balatonban.

Az esethez nagy számban vonultak ki rendőrök, mentők, helyi kereső egységek, és még a kempingben tartózkodók is csatárláncban keresték a kislányt. Testét 18 órakor találták meg, a jelenlévő mentőegység és orvosi személyzet sajnos már nem tudott rajta segíteni.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság most néhány újabb részletet közölt. Mint írják, augusztus 6-án délután érkezett bejelentés a 112-es segélyhívón arról, hogy a badacsonytördemici strandnál egy két és fél éves kislány a Balatonban besodródott a mélyebb vízbe gumimatraccal, majd arról leesett és elmerült a tóban.

A rendőrség is hangsúlyozza a gyors emberi összefogást, illetve a szakszerű hatósági intézkedéseket, ám még ezek ellenére is csak szonárral tudták megtalálni a vízimentők a gyermeket, a parttól mintegy kétszáz méterre.

A helyszínre érkező orvosi segítség újraélesztési kísérlete nem járt eredménnyel, a kislány életét már nem tudták megmenteni. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyermek édesanyjával fürdőzött a Balatonban annak ellenére, hogy másodfokú viharjelzés volt érvényben, a szeles, viharos időjárás miatt – írják.

Végül közölték, hogy a vízbe fulladás körülményeinek tisztázása érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a 34 éves cseh állampolgárságú anya ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló