Matekból egyes a magyar érettségire

Baki a megoldókulcsban.

Manapság nem kell heteket várni arra, hogy az érettségiző diák megtudja, jól sikerült-e a vizsgája. A hétfő reggeli magyar érettségi után pár órával már elérhetőek voltak a megoldókulcsok.

A magyar érettségi feladatlapjainak megoldókulcsában azonban fellelhető egy baki: azt állítja, hogy az első feladatban a vizsgázók 7-6-5-4-3-2-1-0 pontot kaphatnak, attól függően, mennyi helyes sorszámot írtak bele a mezőkbe. A feladat szerint sorrendbe kellene állítani a Nemzeti olvasókönyv létrejöttének menetét.

Azonban a pontozás helytelen, hiszen 6 pontot ezzel nem lehet szerezni. Ha ugyanis valaki hatot helyesen ír be, az a hetediket sem fogja eltéveszteni... Matekból egyes!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény