Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyáron írhatják ki a szombathelyi Médiaközpont igazgató pályázatát, addig marad a megbízott vezető

Halmágyi Miklós botránya után három hónapra nevezték ki Török Tibort, hét hónap lesz belőle.

Szeptember 30-ig meghosszabbította Nemény András polgármester a Médiaközpont megbízott igazgatójának, Török Tibornak a megbízatását - derül ki a hivatalos városi oldalra feltöltött polgármesteri határozatból.

Az addig Savaria Fórum főszerkesztőként és hírigazgatóként dolgozó Török Tibort a februári közgyűlésen nevezték ki a Médiaközpont igazgatójának, eredetileg május végéig. Az akkori közgyűlésen az is elhangzott, hogy az igazgatói posztra pályázatot írnak ki.

Ha május végéig le akarták volna bonyolítani a pályázatot, akkor már márciusban ki kellett volna írni azt, de a járvány és a rendkívüli jogrend miatt erre nem volt lehetőség. Ezért hosszabbították meg Török megbízatását, ha szeptember végére megválasztott igazgatót akarnak, akkor legkésőbb nyár közepén ki kell írni a pályázatot. Valószínű, hogy júliusban lesz már közgyűlés, és ott döntenek a pályázat kiírásáról.

A Szombathelyi Médiaközpont
Józing Antal

Az egész procedúrára azért volt szükség, mert a február közepén azonnali hatállyal menesztették Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 a Médiaközpont tavaly kinevezett igazgatóját, Halmágyi Miklóst.

A botrányszagú ügyet a Médiaközpont felügyelőbizottsága indította el, amikor jelezte, hogy szabálytalan bankkártyahasználatot és pénzfelhasználást talált a cégnél. A polgármester azonnal vizsgálatot rendelt el Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18 .

A vizsgálat megállapította Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 , hogy az igazgató több alkalommal, jogtalanul, saját céljaira használta a cég bankkártyáját, hogy kilenc hónap alatt 760 ezer forintot számoltatott el saját autója használatért, és hogy több alkalommal szabálytalanul volt kiküldetésen. Ezután döntöttek Halmágyi azonnali menesztéséről.

Az ügyhöz tartozik, hogy Nemény Andrást a kijárási korlátozás alatt tartott egyik online fórumán megkérdezték, megvizsgálják-e a Médiaközpont működését, mert vannak olyan hírek, hogy az elmúlt egy év alatt jelentősen megnőtt az ott foglalkoztatottak száma.

A polgármester annyit mondott, hogy ő is kapott olyan információkat, hogy a szükségesnél többen dolgoznak a cégnél. Ezt meg is vizsgálják majd a veszélyhelyzet után, mert ebben a helyzetben senkinek az egzisztenciáját nem akarják veszélyeztetni.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra