Komoly leépítés a szombathelyi városi tévénél, a munkatársak harmadának mondtak fel

Az ügyvezető igazgató szerint pénzügyi racionalizálás történik.

Tíz embernek mondtak fel tegnap a szombathelyi városi tévénél, azaz a Médiaközpontnál - kaptuk a hírt nem hivatalos forrásból. A városi tévét és a Savaria Fórumot működtető Médiaközpontnál 30 ember dolgozott eddig.

Régóta ott dolgozó munkatársak is mennek

Az elküldöttek egy része főállású volt, a többiek viszont külsősként, nem alkalmazottként dolgoztak. Utóbbiaknál a szerződést bontották fel, illetve a felmondási idő letelte után bontják fel.

Információink szerint több olyan munkatársnak is felmondtak, akik közel 30 éve dolgoztak a városi tévénél.

Kiss Tamás

Voltak, akiknek felajánlották, hogy csökkentett munkaidőben, hat órás munkaviszonyban dolgozzanak tovább, persze, így a bérük is jóval kevesebb lenne. Vannak, akik gondolkodási időt kértek, így a leépítésnek még nincs vége.

"Pénzügyi racionalizálás"

Megkerestük Horváth Zoltánt, az Agora és a Médiaközpont ügyvezető igazgatóját, aki írásban válaszolt kérdéseinkre, és pénzügyi racionalizálásra hivatkozott.

Horváth Zoltán igazgató válasza:

"2021.02.25-én a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél megtörtént az a pénzügyi racionalizálási döntés, amely az idei évi és a hosszútávú működés alapfeltétele volt. A döntés a szükséges mértékig járt személyi következményekkel. Továbbiakban is az az elsődleges célunk, hogy közszolgálati feladatainkat ellássuk, az önkormányzati televízió működtetése és a városi hetilap megjelenése biztosítva legyen."

Értesüléseink szerint a leépítés nem érinti a Savaria Fórumot, ahol egyébként is csak három főállású munkatárs van, és külsősökkel is dolgoztatnak. Úgy tudjuk, a tulajdonos önkormányzat a Savaria Fórumot kívánja erősíteni, és a városi tévét átalakítani, utóbbinak ugyanis elenyésző a nézettsége, miközben a Savaria Fórum ingyenesen eljut minden szombathelyi háztartásba.

A többi önkormányzati szervezetet is átvilágították

Az önkormányzati cégek racionalizálása már régóta napirenden van a város nehéz pénzügyi helyzete miatt, Nemény András polgármester szerdai online fogadóóráján A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat 2021. February 24. 18:49 azt mondta, véget ért az önkormányzati szervezetek átvilágítása, sok szabálytalanságot és duplikációt is találtak. (Utóbbi azt jelenti, amikor ugyanazon a feladaton két szervezet is dolgozik.)

A polgármester azt is elmondta, hogy további racionalizálási lépések, köztük akár cégek, intézmények összevonása is szerepel, de ezeket csak a járványhelyzet után lehet végrehajtani.

A Médiaközpont és az Agora Kulturális Központ összevonását már az év elején bejelentették Megszűnik a szombathelyi Agora Kulturális Központ, a feladatokat a Médiaközpont veszi át 2021. January 21. 16:03 , amit jogilag csak a veszélyhelyzet megszűnése után tudnak megtenni. De a Médiaközpontot is már az Agora igazgatója, Horváth Zoltán vezeti.

A Médiaközpont tavaly 170 millió forintot kapott az önkormányzattól, az idei költségvetésben Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont 2021. January 22. 11:56 ezt az összeget 100 millióra csökkentették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet