Komoly leépítés a szombathelyi városi tévénél, a munkatársak harmadának mondtak fel

Az ügyvezető igazgató szerint pénzügyi racionalizálás történik.

Tíz embernek mondtak fel tegnap a szombathelyi városi tévénél, azaz a Médiaközpontnál - kaptuk a hírt nem hivatalos forrásból. A városi tévét és a Savaria Fórumot működtető Médiaközpontnál 30 ember dolgozott eddig.

Régóta ott dolgozó munkatársak is mennek

Az elküldöttek egy része főállású volt, a többiek viszont külsősként, nem alkalmazottként dolgoztak. Utóbbiaknál a szerződést bontották fel, illetve a felmondási idő letelte után bontják fel.

Információink szerint több olyan munkatársnak is felmondtak, akik közel 30 éve dolgoztak a városi tévénél.

Kiss Tamás

Voltak, akiknek felajánlották, hogy csökkentett munkaidőben, hat órás munkaviszonyban dolgozzanak tovább, persze, így a bérük is jóval kevesebb lenne. Vannak, akik gondolkodási időt kértek, így a leépítésnek még nincs vége.

"Pénzügyi racionalizálás"

Megkerestük Horváth Zoltánt, az Agora és a Médiaközpont ügyvezető igazgatóját, aki írásban válaszolt kérdéseinkre, és pénzügyi racionalizálásra hivatkozott.

Horváth Zoltán igazgató válasza:

"2021.02.25-én a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft-nél megtörtént az a pénzügyi racionalizálási döntés, amely az idei évi és a hosszútávú működés alapfeltétele volt. A döntés a szükséges mértékig járt személyi következményekkel. Továbbiakban is az az elsődleges célunk, hogy közszolgálati feladatainkat ellássuk, az önkormányzati televízió működtetése és a városi hetilap megjelenése biztosítva legyen."

Értesüléseink szerint a leépítés nem érinti a Savaria Fórumot, ahol egyébként is csak három főállású munkatárs van, és külsősökkel is dolgoztatnak. Úgy tudjuk, a tulajdonos önkormányzat a Savaria Fórumot kívánja erősíteni, és a városi tévét átalakítani, utóbbinak ugyanis elenyésző a nézettsége, miközben a Savaria Fórum ingyenesen eljut minden szombathelyi háztartásba.

A többi önkormányzati szervezetet is átvilágították

Az önkormányzati cégek racionalizálása már régóta napirenden van a város nehéz pénzügyi helyzete miatt, Nemény András polgármester szerdai online fogadóóráján A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat 2021. February 24. 18:49 azt mondta, véget ért az önkormányzati szervezetek átvilágítása, sok szabálytalanságot és duplikációt is találtak. (Utóbbi azt jelenti, amikor ugyanazon a feladaton két szervezet is dolgozik.)

A polgármester azt is elmondta, hogy további racionalizálási lépések, köztük akár cégek, intézmények összevonása is szerepel, de ezeket csak a járványhelyzet után lehet végrehajtani.

A Médiaközpont és az Agora Kulturális Központ összevonását már az év elején bejelentették Megszűnik a szombathelyi Agora Kulturális Központ, a feladatokat a Médiaközpont veszi át 2021. January 21. 16:03 , amit jogilag csak a veszélyhelyzet megszűnése után tudnak megtenni. De a Médiaközpontot is már az Agora igazgatója, Horváth Zoltán vezeti.

A Médiaközpont tavaly 170 millió forintot kapott az önkormányzattól, az idei költségvetésben Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont 2021. January 22. 11:56 ezt az összeget 100 millióra csökkentették.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet