Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat

Nemény András online fogadóóráján azt is elmondta, hogy lesznek intézmény-összevonások, átszervezések.

Nemény András, Szombathely polgármestere online fogadóórát tartott szerda késő délután. Többek között a következőket tudtuk meg:

 • Megemlékezett a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Czenek László iskolaigazgató Hivatalos: a koronavírus áldozata lett a szombathelyi zeneiskola igazgatója February 23. 19:28 és Andits Tamás orvos haláláról Elhunyt a Falco korábbi csapatorvosa February 24. 15:46 .
 • Elindultak a tömeges oltások, ma 680 ember oltását tervezték. Két nap összeadódott, mert késett a vakcina. Az önkormányzat is később értesült róla, a volt SZTK-ban négy oltópontot jelöltek ki, másfél órával csúszott a kezdés, sokan korábban érkeztek, így tömeg alakult ki. Azt kéri, ne sokkal korábban érkezzenek az oltásra, és maximum egy kísérővel. Szervezési hibáról is hallott, de ez nem a kórházi dolgozók hibája volt. Annyit tudtak tenni, hogy székeket, hangosítást vittek.
 • Felajánlja, hogy a parkolásban segítenek, a rendőrség holnap is kint lesz, és szervezi a parkolást. Holnap amúgy is kevesebben lesznek.
 • Nem került szóba a maszk kötelező viselésének eltörlése a belvárosban. Ha lesz rá lehetőség, eltörlik.
 • Zajlik a Haladás Sportkomplexumnak az átadása az államnak, a jelenlegi tartozási vitákról is egyeztetnek.
 • Nemény András
  Forrás: Facebook / Szombathely MJV

  Lapunk két kérdést küldött, a kérdések és a válaszok:

  Hamarosan összevonják az Agora Kulturális Központot és a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-t. Nemény András korábban lapunknak azt mondta, az összes önkormányzati céget és intézményt átvilágítják. Kérdésünk: befejeződött-e ez az átvilágítás, mit lehet tudni az eredményéről, és folytatódnak-e a strukturális átalakítások?

  A helyzet racionalizálást kíván, de a rendkívüli jogrend miatt nem szabad átszervezéseket végrehajtani, csak meg lehet tervezni azokat. Más összevonásokban is gondolkodnak, a megfelelő időben nyilvánosságra hozzák. A belső ellenőrzések eredményeit megkapják a felügyelő-bizottságok, de azt már tudni, hogy sok a hiányosság és vannak szabálytalanságok is.

  Ezekben a hetekben zajlik a 25 ezer lakosúnál nagyobb városok egyeztetése a minisztériummal az iparűzési adóból származó bevételkiesés állami kompenzálásáról. Szombathely sorra került-e már, ha igen, hol tartanak a megbeszélések?

  Szombathely még nem került sorra, múlt héten volt egy közös egyeztetés Gulyás Gergellyel, Nemény ott bemutatta a város helyzetét. Sok átalakítási tervük volt, de az egyik napról másikra hozott kormánydöntésekre nem lehet felkészülni. De az biztos, hogy nem lehet különbséget tenni a városok és a városlakók között. Pozitív volt, hogy a fideszes városok polgármesterei is kiálltak az ellenzéki városvezetők mellett.

 • Szeretne közgyűlést tartani, hiszen a parlament is ülésezik, de a rendkívüli jogrend ezt nem engedi. Pedig úgy lenne jó döntéseket hozni, ha azokról szavaznának a képviselők.
 • Az előre tervezettnél olcsóbb lett a Fő téri nyilvános vécé felújítása.
 • A költségvetés készítése holnap zárul. Úgy, hogy nem tudják, mennyi lesz a kormányzati kompenzáció, nehéz tervezni, ezért az igényelt összeget szerepeltetik a tervezetben Ha nem segít az állam, megállhatnak a buszjáratok, nem lesznek kulturális- és sportrendezvények Szombathelyen February 11. 07:19 .
 • A söptei megállapodás Sokkal könnyebb lesz ezentúl ipart telepíteni Szombathelyre January 14. 07:04 utolsó részét ma délután aláírták. Ezzel 120 hektárral nő Szombathely területe, ez 240 futballpálya mérete. A megállapodásban mindkét önkormányzat nyertes, így ekkora területet tudnak fejleszteni, el lehet adni iparfejlesztésre, ami később az iparűzési adó növelésében is jelentkezik.
 • Elindították a közlekedési koncepció előkészítését, amibe bevonják a lakosságot is, rövidesen online felmérést végeznek. Kéri, hogy ezt minél többen töltsék majd ki, mert minőségi javulást szeretnének.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra