Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat

Nemény András online fogadóóráján azt is elmondta, hogy lesznek intézmény-összevonások, átszervezések.

Nemény András, Szombathely polgármestere online fogadóórát tartott szerda késő délután. Többek között a következőket tudtuk meg:

 • Megemlékezett a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Czenek László iskolaigazgató Hivatalos: a koronavírus áldozata lett a szombathelyi zeneiskola igazgatója February 23. 19:28 és Andits Tamás orvos haláláról Elhunyt a Falco korábbi csapatorvosa February 24. 15:46 .
 • Elindultak a tömeges oltások, ma 680 ember oltását tervezték. Két nap összeadódott, mert késett a vakcina. Az önkormányzat is később értesült róla, a volt SZTK-ban négy oltópontot jelöltek ki, másfél órával csúszott a kezdés, sokan korábban érkeztek, így tömeg alakult ki. Azt kéri, ne sokkal korábban érkezzenek az oltásra, és maximum egy kísérővel. Szervezési hibáról is hallott, de ez nem a kórházi dolgozók hibája volt. Annyit tudtak tenni, hogy székeket, hangosítást vittek.
 • Felajánlja, hogy a parkolásban segítenek, a rendőrség holnap is kint lesz, és szervezi a parkolást. Holnap amúgy is kevesebben lesznek.
 • Nem került szóba a maszk kötelező viselésének eltörlése a belvárosban. Ha lesz rá lehetőség, eltörlik.
 • Zajlik a Haladás Sportkomplexumnak az átadása az államnak, a jelenlegi tartozási vitákról is egyeztetnek.
 • Nemény András
  Forrás: Facebook / Szombathely MJV

  Lapunk két kérdést küldött, a kérdések és a válaszok:

  Hamarosan összevonják az Agora Kulturális Központot és a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-t. Nemény András korábban lapunknak azt mondta, az összes önkormányzati céget és intézményt átvilágítják. Kérdésünk: befejeződött-e ez az átvilágítás, mit lehet tudni az eredményéről, és folytatódnak-e a strukturális átalakítások?

  A helyzet racionalizálást kíván, de a rendkívüli jogrend miatt nem szabad átszervezéseket végrehajtani, csak meg lehet tervezni azokat. Más összevonásokban is gondolkodnak, a megfelelő időben nyilvánosságra hozzák. A belső ellenőrzések eredményeit megkapják a felügyelő-bizottságok, de azt már tudni, hogy sok a hiányosság és vannak szabálytalanságok is.

  Ezekben a hetekben zajlik a 25 ezer lakosúnál nagyobb városok egyeztetése a minisztériummal az iparűzési adóból származó bevételkiesés állami kompenzálásáról. Szombathely sorra került-e már, ha igen, hol tartanak a megbeszélések?

  Szombathely még nem került sorra, múlt héten volt egy közös egyeztetés Gulyás Gergellyel, Nemény ott bemutatta a város helyzetét. Sok átalakítási tervük volt, de az egyik napról másikra hozott kormánydöntésekre nem lehet felkészülni. De az biztos, hogy nem lehet különbséget tenni a városok és a városlakók között. Pozitív volt, hogy a fideszes városok polgármesterei is kiálltak az ellenzéki városvezetők mellett.

 • Szeretne közgyűlést tartani, hiszen a parlament is ülésezik, de a rendkívüli jogrend ezt nem engedi. Pedig úgy lenne jó döntéseket hozni, ha azokról szavaznának a képviselők.
 • Az előre tervezettnél olcsóbb lett a Fő téri nyilvános vécé felújítása.
 • A költségvetés készítése holnap zárul. Úgy, hogy nem tudják, mennyi lesz a kormányzati kompenzáció, nehéz tervezni, ezért az igényelt összeget szerepeltetik a tervezetben Ha nem segít az állam, megállhatnak a buszjáratok, nem lesznek kulturális- és sportrendezvények Szombathelyen February 11. 07:19 .
 • A söptei megállapodás Sokkal könnyebb lesz ezentúl ipart telepíteni Szombathelyre January 14. 07:04 utolsó részét ma délután aláírták. Ezzel 120 hektárral nő Szombathely területe, ez 240 futballpálya mérete. A megállapodásban mindkét önkormányzat nyertes, így ekkora területet tudnak fejleszteni, el lehet adni iparfejlesztésre, ami később az iparűzési adó növelésében is jelentkezik.
 • Elindították a közlekedési koncepció előkészítését, amibe bevonják a lakosságot is, rövidesen online felmérést végeznek. Kéri, hogy ezt minél többen töltsék majd ki, mert minőségi javulást szeretnének.
 • Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra