Mediawave-majális, újra szombathelyi szállal

Bár az ország legnagyobb - ideiglenes – filmes romkocsmája idén a komáromi Monostori Erődben nyit ki, április 24-én újraéled a szombathelyi szál.

Magyarország Legnagyobb Kisfesztiválját, a Mediawave-et idén (április 30. és május 4. között) a komáromi Monostori Erődben rendezik meg, nem Szombathelyen. Pedig mintha ma lett volna, amikor három éve az emblematikus győri kulturális és filmes seregszemle, a Mediawave 19 év után, épp a jubileumra a vasi megyeszékhelyre költözött Alternatív kultúra és toalett-dizájn - Mediawave 2011 díjátadó 2011. June 12. 12:30 . Aztán két éven át próbált otthonra találni Szombathelyen. 2012-ben végül, miután a fesztivál szervezői hónapokon át hiába próbáltak egyeztetni a szombathelyi kulturális vezetéssel, továbbálltak. Mediawave lesz, de nem Szombathelyen 2012. March 27. 17:16 Viszont április 24-én – egy napra – a fesztivál és hangulata újra Szombathelyre költözik.

Mediawave Szombathely
Nyugat.hu

Hogy Szombathely se maradjon ki a buliból…

Ahogy a fesztivál igazgatója, Hartyándi Jenő lapunknak elmondta, bár idén sem sikerült a szombathelyi városvezetéssel megállapodásra jutniuk, egy szombathelyi támogatónak és a NymE Savaria Egyetemi Központnak köszönhetően – egy napra szorítkozva – mégis rendeznek Szombathelyen egy minimál-fesztivált. Filmvetítésekkel, koncertekkel, műhelymunkával… a termékenység, szerelem és tavasz témakörében, mert – ahogy a fesztiváligazgató fogalmazott –

az őstörténet időszakában az április végi időszakot egy termékenységünnep uralta, amelyet szerencsés, esetleg élvezettel teli lenne felújítani.

Miért pont az egyetemen? – kérdeztük, amire Hartyándi Jenő közölte, filmes gyakorlati oktatóként maga is tanít a SEK-en, így tanítványai lelkesedéséből, aktív részvételével találták ki ezt a napot. A program még formálódik (amihez további szponzorokra is számítanak), de a tervezet eddig is izgalmasnak ígérkezik.

Ilyen Napfelfordulást!

Szemezgessünk a „Napfelfordulás” névre keresztelt minifesztivál előzeteséből: április 24-én (szerdán) a 2013-as kísérleti, zenés, kisjátékfilmes termésből láthatunk válogatást, de az éjszakában régebbi keltezésű erotikus mozikon is csemegézhetünk.

Tikos szobák nyílnak izgalmas programokkal, a „termékenység szobában” például képzőművészeti tárlattal, másutt pedig költészetről diskurálnak, zenei próbák zajlanak majd (keretes anyagban minderről részletesen hírt adunk). A szombathelyi Medaiwave-szálat egy amerikai csapat, a NEW LANGUAGE koncertje erősíti. (Akik közt ott található két olyan fekete muzsikus – Joseph Bowie és Jamaaladeen Tacuma -, akik a hetvenes-nyolcvanas évek egyik zenei forradalmának – free funk, no wave - megindításában fő szerepet játszottak. És vélhetően most is hasonlóban mesterkednek. Velük beszélgetést is terveznek). Magyar erőként pedig az Orr zenekar koncertje zárja a napot…

A helyszín az egyetem „D” épülete lesz, ahol az érdeklődők közül remélhetőleg mindenki megtalálhatja majd a számára kedves elfoglaltságot.

Mediawave újra Szombathelyen - ízelítő a tervezett programokból

Mediawave Szombathely
Nyugat.hu

Zenei műhely- hozd a hangszered és vegyél részt a workshopon, aminek az eredménye a közönség elé is kerül. Körkiállítás- a kiállításon SEK hallgatók munkái tekinthetők meg.

Filmvetítések- animációs- és kisjátékfilmek vetítése a nap folyamán a MEDIAWAVE friss filmjeiből.

Slam Poetry műhely- a Savaria Slam Poetry közreműködésével.

Termékenységszoba- majd megtapasztalod, milyen élményekkel!

Vámpírszoba- filmek vetítése, előadások. A cél: az életérzés megismerése.

Videojáték szoba- előadások a videojátékok történelméről, kötetlen beszélgetés és természetesen játék vakulásig.

Érzetek birodalma- tánc, mozgás, érzetkeltő és érzetfigyelő, önkifejezést segítő helyzetgyakorlatok.

Sebhelykiállítás- ahová Te is elhozhatod saját sebhelyedet, a történettel együtt.

Piactér- portéka és eszmecsere. Hozd el a már nem használt, vagy csak egyszerűen megosztásra szánt használati tárgyadat (legyen az játék, íróeszköz, könyv, ruha vagy bármi), és folytass cserekereskedelmet. Ha épp nincs nálad semmi kézzelfogható, szellemi terméket is felajánlhatsz cserére.

A nap megkoronázásaként pedig fellép az amerikai New Language zenekar.

A programok még szervezés alatt állnak, de az egészen biztos, hogy a fesztivál látogatói valamilyen úton-módon megtermékenyülhetnek. Természetesen a szervezők a szellemi megtermékenyülésre céloznak… a program nyitott…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Mediawave lesz, de nem Szombathelyen

Rémhírnek gondoltuk, aztán amikor rákattintottunk a honlapra, ott tényként közölték: az idei Mediawave a komáromi monostori erődben lesz. Mi történhetett?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló