Megállapodtak a béremelésben, elmarad a sztrájk a szentgotthárdi Opel-gyárban

Sikeres volt a sztrájkbizottság, a következő két évben 12 és 27 százalékkal emelkednek a bérek a gyárban.

Január 12-én sikeresen zárultak a vállalt menedzsmentje és a sztrájkbizottság közti megállapodások a szentgotthárdi Opel-gyárban - értesült a megyei napilap. Információik szerint a munkavállalók jövedelme 2022-ben és 2023-ban átlagosan 12-27 százalékkal emelkedik a 2021-es kiindulási alaphoz képest, az egyes alapbérsávoktól függően.

A francia PSA-csoporthpz tartozó Opel-gyárban december 21-én alakult meg a sztrájkbizottság Sztrájkbizottság alakult a szentgotthárdi Opel-gyárban 2021. December 21. 15:45 , miután a bértárgyalások eredménytelenek voltak, majd elkezdődött egy hétnapos kollektív munkaügyi vita, de ez is eredménytelenül zárult. Akkori információink szerint a szakszervezetek a 2022-re vonatkozó bérjavaslatot el is fogadták volna, a 2023-as évre viszont olyan ajánlatot kaptak, amit a dolgozók nem fogadtak el, miután a szakszervezet felmérte az igényeket.

A sztrájkbizottság ez év elején tette le javaslatát a tárgyalóasztalra,az új egyeztetések sikerrel jártak.

Tóth Bálint, a Járműgyártók Szakszervezeti Bizottsága (JÁSZ) elnöke lapunknak elmondta, a megállapodást a gyárban működő mindkét szakszervezet (JÁSZ és Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete) elfogadta. A béremelésen kívül minden évben jelentős mértékben emelkednek a béren kívüli juttatások is, a dolgozók is támogatják a megállapodást.

A szentgotthárdi Opel-gyár több mint 30 éves működése során nem volt sztrájk a gyárban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság