Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megállapodtak a béremelésben, elmarad a sztrájk a szentgotthárdi Opel-gyárban

Sikeres volt a sztrájkbizottság, a következő két évben 12 és 27 százalékkal emelkednek a bérek a gyárban.

Január 12-én sikeresen zárultak a vállalt menedzsmentje és a sztrájkbizottság közti megállapodások a szentgotthárdi Opel-gyárban - értesült a megyei napilap. Információik szerint a munkavállalók jövedelme 2022-ben és 2023-ban átlagosan 12-27 százalékkal emelkedik a 2021-es kiindulási alaphoz képest, az egyes alapbérsávoktól függően.

A francia PSA-csoporthpz tartozó Opel-gyárban december 21-én alakult meg a sztrájkbizottság Sztrájkbizottság alakult a szentgotthárdi Opel-gyárban 2021. December 21. 15:45 , miután a bértárgyalások eredménytelenek voltak, majd elkezdődött egy hétnapos kollektív munkaügyi vita, de ez is eredménytelenül zárult. Akkori információink szerint a szakszervezetek a 2022-re vonatkozó bérjavaslatot el is fogadták volna, a 2023-as évre viszont olyan ajánlatot kaptak, amit a dolgozók nem fogadtak el, miután a szakszervezet felmérte az igényeket.

A sztrájkbizottság ez év elején tette le javaslatát a tárgyalóasztalra,az új egyeztetések sikerrel jártak.

Tóth Bálint, a Járműgyártók Szakszervezeti Bizottsága (JÁSZ) elnöke lapunknak elmondta, a megállapodást a gyárban működő mindkét szakszervezet (JÁSZ és Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete) elfogadta. A béremelésen kívül minden évben jelentős mértékben emelkednek a béren kívüli juttatások is, a dolgozók is támogatják a megállapodást.

A szentgotthárdi Opel-gyár több mint 30 éves működése során nem volt sztrájk a gyárban.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság