Meggyilkolt kisfiúból nyereményjáték a TV2-n - elnézést kértek

Azt nem tudjuk, ki engedélyezhette ezt, azt viszont igen, hogy ehhez a húzáshoz képest a Mónika Show maga volt a mértéktartó közszolgálat.

Nem most kezdődött. Egy fél ország érezhetett szokatlan testi tüneteket, úgy mint tenyérviszketést vasárnap este, amikor a műsorajánlóban andalító zongorafutammal a háttérben közölték, hogy a holtan talált 11 éves kaposvári kisfiú nevelőapja és nővére "megrendítő vallomása" következik az esti film után. Hajdú Péter a Frizbi elején aztán még azt is hozzátette mindehhez, magától értetődően , hogy náluk szólalnak meg elsőként. Az ásót és kést is magában foglaló gyilkosság - aminek pontos mikéntjét még az ügyben eljáró rendőrök sem részletezték, annyira brutálisnak találták - alig egy napja történt, és a két legközelebbi hozzátartozó már ott üldögélt a TV2 stúdiójában. Ami nem őket minősíti, hanem azt a lesújtó gyakorlatot, ami a hírversenyt már nem csak a jóízlésnek (ahhoz már hozzászoktunk), de egyenesen a kegyeletnek is alárendeli.

Mintha csak azt várták volna el a nézőtől, hogy hagyja már az ilyen kegyeletteljes gondolatokat, hiszen a két rokon ott van, a szeme előtt, elvállalták és kész, nem mindegy? De Hajdú még fokozta azt, amiről nem sejtettük, hogy lehet: "méltó emléket állítani Bencének" - magyarázta a műsorrend átírásának miértjét, aminek következtében hirtelen olyan szájíz költözött a nyelvem alá, mintha előtte megrágcsáltam volna egy rozsdás utcaszéli kukát. Plusz az az egész testen végigszánkázó borzongás, amit akkor érez az ember, amikor mások helyett süllyed el a sárga földbe. A "talk show" házigazdájának szavai úgy csengtek-bongtak, hogy annak árnyékában még Orbán Viktor is egy csillogó szemű, igazmondó juhásznak tetszett. Nem, tényleg nem azért kellett ez az interjú, hogy végre egyszer beelőzzék az RTL Klubot. Gondolni se merjünk erre, itt emlékállításról van szó.

Ezt aláhúzandó amikor a nővér, Lilla arról mesélt, hogyan feküdt a már halott Bence úgy, mintha csak aludt volna, szavai alá lassan beúsztatták az elérzékenyítőnek szánt zongorafutamot, ami ebben a kontextusban már végképp olyan mérhetetlenül alpárian vette ki magát, hogy az ott és akkor valószínűleg sokak torkán megakasztotta a lélegzetet, nekem legalábbis - mintha csak egy játékfilm legfájdalmasabb jelenetét kéne pár könnyed taktussal megkínálni. (Akit érdekel, hogyan nézett ki mindez, klikkeljen ide , és pörgessen a 26. percig a megdöbbenésért.)

Nem volt elég

Oké, végülis arról a Hajdú Péterről van szó, aki már gyomorszondás kisfiút is szerepeltetett közvetlenül az éhségsztrájkot bejelentő Gyurcsány Ferenc előtt, ez van, ez ő, de a Frizbi mételyét legalább csak egy héten egyszer próbálják belénk fecskendezni, azt is vasárnap, nagyon késő este. Van azonban egy másik műsor is, Mokka névvel, ami nem várt módon óriásit licitált rá Hajdú Péter műriporteri teljesítményére, mintha ez valamiféle háziverseny lenne a csatornán belül, hogy ki tudja brutálisabban leverni a biztosítékot.

Ebben az elvileg habcsókszerűen könnyed, ártalmatlan kora reggeli keltetőműsorban ugyanis az alábbi kérdést tették fel szerda reggel (a kép a Kettős Mérce blog Facebookjáról származik ):

A kommentárt most hagyjuk. Sokkal beszédesebb bárminél a TV2 Facebookos profiljának hozzászólása, ami a Frizbis adást beharangozó videó alatt a következőt közölte:

Kedves Kommentelők, Szita Bence tragédiája az egész országot megrázta. A kisfiú családja, rokonai, barátai, ismerősei most mély gyászban vannak, éppen ezért arra kérünk benneteket, hogy kegyeleti okokból tekintsetek el minden negatív bejegyzéstől, mert ezek csak a fájdalmukat növelhetik. A részvét kifejezése biztosan jól esik nekik, de minden más talán csak mélyíti a sebeket. Köszönjük a megértéseteket!

Mi is köszönjük. Mindenki köszöni. De a legjobb talán az lenne, ha ezek után örökre elköszönnénk egymástól. Néző és csatorna. Mert ehhez képest még a szerencsétlen Mónika Show is maga volt a mértéktartó közszolgálat.

A TV2 nyilatkozata

A Mokka 2012. november 7-i adásának véleményszavazásával egy rendkívül súlyos témát érintettünk. Ezúton kérünk elnézést, hibát követettünk el, de természetesen nem állt szándékunkban semmilyen módon megsérteni Bence kegyeleti emlékét.
A tartalmat eltávolítottuk felületünkről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény