Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Tárik Azíz, Szaddám Husszein volt külügyminisztere

2010-ben halálra ítélték, de az ítéletet nem hajtották végre. Ő volt az iraki diktatúra arca a külügyi színtéren.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hetvenkilenc éves korában meghalt pénteken Tárik Azíz, aki Szaddám Husszein iraki diktátor külügyminisztere és a nemzetközi színtéren a kormány arca volt - jelentette a BBC.

Tarik Azíz
foxnews.com

Azíz egy iraki börtönben halt meg, más források szerint viszont egy kórházban, ahova átszállították börtönéből, miután megromlott az egészségi állapota.

Tárik Azízt 2010-ben kötél általi halálra ítélte az iraki legfelsőbb bíróság vallási, iszlám alapon szerveződő pártok üldöztetése miatt. Nem végezték ki, pedig ő maga kérte a halálos ítélet mielőbbi végrehajtását. Azíz volt a Szaddám-kormány egyetlen keresztény tagja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aktuál

Hirdetés