Megint megyek tüntetni!

Kinézek az ablakon, de azonnal visszahúzom a fejem. Havas eső esik, a rondább fajtából, barna és szürke, pont azok a színek, amiket annyira nem kedvelek, főleg ideológiai síkon. Hát, ez az, pont erről van szó, ahelyett, hogy a vasárnapi rántott hús zsíros prézlijét böfögném vissza a tévém előtt, már megint az utcán fogok protestálni. Az ok, egyre szemtelenebbek az új nácik, egyre agresszívebbek a nemzeti radikálisok, vagyis ezek tényleg a tiszta fajú árják genetikájában hisznek, white power csíkós bőgatyában.

Kossuth téri tüntetés (forrás: origo.hu)
Nyugat.hu

A helyzet az, hogy családomban, aminek első okleveles adatai a Mohácsi vész korából való (vagyis nekünk tényleg Mohács kellett), mindenféle vér keveredett. Kun, magyar, tót, és jóféle osztrák is (mondtam, hogy labanc vagyok), de nincs mit szégyenkezni, hisz Közép-Európa átjáró ház volt, itt mindenféle és fajta ember összefeküdt a paplanos ágyban. Ennek köszönhető egy hungarikum, a magyar nő, amire a nácik is recskáznak, holott számukra ez visszataszító kéne, hogy legyen, mert tutira vérkeveredés e különös szépség oka.

De ezért ez a sok tehetség is, amit tehetség kutatás kapcsán tönkre is tesznek a kereskedelmi televíziók. Erős a gyanúm, hogy a magukat tiszta magyarnak valló náci testvéreim között is van cigány, zsidó, szláv, vallon, piréz. Ezt vagy nem tudják magukról (lásd Szegedi Csanádot), vagy nem merik tudni, ami nem azt jelenti, hogy tudatlanok. Szomorú tény, tudatlan tömegeket magas intelligencia hányadossal rendelkezők Vezérek vittek háborúba. De jól jön a gonosznak mások butasága.

A fasiszták általában számon tartják az ellenségeiket. Listáznak. Jó nekik tudni, ki van ellenünk, ki közömbös, ki a barátjuk? A listázás önmagában hatékony fegyver, elég ha elkezdik írni, onnantól van már félelem is. Hogy mondta Bibó István? A demokrata nem fél, igen, én a ti ellenségetek vagyok, és nulla a tolerancia szintem azokkal szemben, aki intoleránsak. Mondhatom másként is, bántana Krisztus előtt, hogy nem tartozom azok közé, akik ellene mondanak a gonosznak. A probléma nem is itt, az erkölcsi szférában van, hanem a mindennapi életben.

Nem Hamlet-i a kérdés, kik is a fasiszták? Egyszerű lenne az egész, ha azokra mutathatnánk, akik felveszik az egyenruhát, masíroznak, és este lefekvés előtt az Én harcomat olvassák, hogy álmuk boldog legyen. Fasisztának nem születik az ember, hanem megfertőződik, a többiek által. A vírus elhal önmagában, de ha társakra lel a szar melegben, a húgy párája alatt, hozzálát élete értelméhez, és sokasodni fog. A náci csak tömegben mutatós darab, egyébként úgy néz ki, mint Novák Előd.

Nincs más megoldás: protestálj, tiltakozz, tüntess!

A”többiek által” jön létre a náci - gondolat felkeltheti a gyanút az olvasóban, aki most ezt betűzi, hogy pont róla beszélek. Legalább is, némi bűntudat jót tenne az ügynek. Amikor a nácit nem másban, hanem magamban látom, sejtem meg. Amikor eltűröm egy asztaltársaságnál, hogy cigányos hanglejtéssel sztoriznak, mintha mindegyik Győzike alteregója volna. Amikor összekacsintanak, ha bankról, pénzről, persze, zsidókról van szó. Két pofára, sörös lehelettel buziznak, miközben a feleségük otthon kielégítetlen. Obamában nem szeretik azt, hogy néger és szemüveges.

Rengetegen vagyunk így, lássuk be, különben nem került volna be a magyar parlamentben ennyi pszichiátriai eset, akik magukról azt hirdetik, hogy az emberek közül a Jobbik közé tartoznak.

Kíváncsi vagyok, vajon a politikai pártok karanténba tudják e zárni náci testvéreinket? Vajon felállnak-e a bizottságokból levegőzni, ha egy jobbikos kinyitja a száját? Ez az ő dolguk, de mutassunk nekik példát. Ne várjunk rájuk. Kezdjük el most! Erőszak fitogtatása nélkül, de szóljunk vissza az alantas dumáknak. Ja, hogy ez veszélyes? Csak akkor igazán, ha végül többen lesznek, és rajtuk kívül kuss lesz mindenkinek. Addig viszont protestálj, tiltakozz, tüntess. Még ha mocsokszar is az idő mostanában. És ez csak rosszabb lesz, úgy látom.

(A fotó illusztráció, a tegnapi Kossuth téri tüntetésen készült. Forrás: origo.hu)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény