Megkérdeztük, vizsgálja-e a rendőrség a szombathelyi dobópályán történt balesetet

A közel két hete történt balesetben egy fiatal sportoló megsérült, a pályát lezárták.

"A megkeresésben foglalt esettel kapcsolatban rendőrségi eljárás nem indult" - válaszolta kérdésünkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségtől azt kérdeztük, hogy indult-e vizsgálat a közel két hete, a szombathelyi Kenderesi út mellett lévő dobópályán történt baleset miatt.

Mint a múlt héten írtuk Megsérült egy fiatal dobóatléta, lezárták a szombathelyi dobópályát 2021. July 30. 18:44 , a dobópályán edzés közben megsérült egy fiatal dobóatléta, a baleset után a pályát lezárták. A balesetet egy olvasónk látta, aki azt írta, a sportoló szülei hívtak mentőt, miután értesítették őket.

Így nézett ki a dobópálya márciusban
Nyugat.hu

Kérdésünkre Szántó Erzsébet a HVSE klubmenedzsere azt válaszolta, a a versenyző egy rosszul kivitelezett dobás közben elesett és megsérült. A sportoló sérülése nem súlyos, otthonában gyógyul.

A hétvégén aztán kaptunk egy olvasói levelet Olvasói levél: Nem mond igazat a klub, súlyosan megsérült a dobóatléta 2021. July 31. 12:54 , ebben a dobóatléta hozzátartozója azt írta, hogy a sportoló a rossz minőségű dobókörben dobás közben esett el, a feje nekicsapódott a beton szélén lévő vasnak. Felkelni nem tudott és a füléből ömlött a vér, szó szerint.

Így nézett ki a dobópálya márciusban
Nyugat.hu

Kórházba vitték, ahol négy napot töltött el, koponya törést, dobhártyaszakadást szenvedett el a fiatal fiú, nagyobb vérömlenyek és bevérzések is keletkeztek. Hozzátette, a HVSE által kiadott nyilatkozat nem fedi a valóságot, a sérülés sokkal súlyosabb volt, és félő, hogy a sportolónak maradandó károsodása lesz.

Ezek után kerestük meg a rendőrséget, de onnan azt válaszolták, semmilyen eljárást nem indítottak az ügyben.

Így nézett ki a dobópálya márciusban
Nyugat.hu

Megbízható információink szerint azonban egyáltalán nem ritka a hasonló baleset a dobóatlétának. A fiúnak a kalapácsvetésből ismert pörgés közben összeakadtak a lábai, ezért esett el, kezeit nem tudta gyorsan a feje alá rakni, ezért verte be a fejét.

Segítőnk azt mondta, ez a típusú baleset megszokott a kalapácsvetőknél, és a dobókör állapota nem befolyásolta.

A pálya mindenesetre zárva van, és tényleg nagyon rossz az állapota, erre idén márciusban már rácsodálkoztunk Miért kell inkább focistának menni, mint dobóatlétának? 2021. March 08. 15:34 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport