Megkezdődött a gímszarvasok násza a Vas megyei erdőkben is - 4 óra után már ne kiránduljanak az erdőben!

Erre figyelmeztet a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Megkezdődött a gímszarvasok násza. „Orgonálnak” a bikák az erdőben, de nem csak jellegzetes hangjukkal demonstrálják erejüket, hanem össze is csapnak egymással, hogy eldöntsék, ki legyen a hárem ura. Szeptember elsején indult a gímszarvas vadászati idény - hívta fel a figyelmet a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Ezért arra kérik a kirándulókat, túrázókat, hogy szeptember-október hónapokban a gímszarvas bőgés idején, a vad nyugalmának biztosítása és a balesetveszély elkerülése érdekében, az erdőlátogatást reggel 8 óra és délután 16 óra közé tervezzék. Fontos, hogy a kijelölt turista útvonalakról ne térjenek le, a kutyát csak pórázon sétáltassák.

Térképen mutatjuk a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadászterületeit.

A turistaútvonalak időszakos lezárásával járó őszi-téli társas vadászatok időpontjairól később ad tájékoztatást az Erdészet.

Végül azt kérték, hogy a túrák, kirándulások során a túrázók csak a kijelölt turistaútvonalakat használják.

MTI / Varga György
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos