Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Meglehetősen rossz ötlet volt leszerelni a szomszéd kéményét

Győr környékén ezt tette egy német férfi. Egy év börtönt is kaphat.

"A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 60 éves német férfi ellen, aki leszerelte a szomszéd kéményét, ami az épület falán, de az ő telke felett ért ki a szabadba" - írja a a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség .

A kissé szokatlan ügy vádirata szerint a 60 éves német állampolgárságú vádlott egy meg nem nevezett, Győr melletti kisvárosban él saját házában.

2021 augusztusában a szomszéd ingatlanon felújítási munkák történtek, melyek során kondenzációs kombi kazánt szereltek fel az alagsorban , melynek kéménye – a jogszabályoknak megfelelően - az épület oldalfalán keresztül a vádlott ingatlana felett ért ki a szabadba.

A német nehezményezte, hogy a kémény benyúlik az ingatlanára, ezért

a kémény épületen kívüli szakaszát leszerelte, majd a kiálló csonkot fóliával bevonta.

A kazánt nem tette működésképtelenné, de a lefóliázás miatt fennállt a veszélye, hogy az oxigénhiányos égés miatt a távozó égéstermék jelentősen feldúsul szén-monoxiddal .

A szétszerelés miatt a füstelvezető és friss levegőt beszívó csövek egy síkba kerültek, így a fólia nélkül is szén-monoxid keletkezett volna a kazán használatakor.

A vádlott által elvégzett szerelés súlyos szén-monoxid mérgezést okozhatott volna.

"A terhelt ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség, mely cselekményért egy évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható" - fogalmaz a közlemény.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek