Megoldatlan az angliai magyarok szavazása

Követeléseiket bevitték a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de ott azt a fideszes többség nem vette napirendre.

Továbbra sem érzik megoldottnak az Angliában élő magyarok, hogy a szigetországban nehézségek nélkül leadhassák szavazatukat. Láng Balázs, az Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport aktivistája szerint 15 nagyvárosban kéne szavazófülkéket biztosítani számukra, hogy ne kelljen a szavazás napjára szabadságot kivenniük, költséges utakat szervezve szavazniuk. Az NVB nem vette át követelésüket.

Levélben fordultak Orbán Viktorhoz, és az ellenzéki pártok figyelmét is fel szeretnék hívni az angliai magyarok szavazásának nehézségeire – számolt be róla az Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport aktivistája.

Láng Balázs elmondta a Klubrádiónak, hogy petícióban kérték a kormányt, hogy az angliai külképviseleti névjegyzékben szereplő választópolgárok szavazását lehetővé tevő számú szavazófülkét alakítsanak ki 15 nagy-britanniai városban. Az aktivista arról is beszámolt, hogy követeléseiket bevitték a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de ott azt a fideszes többség nem vette napirendre – írja a klubradio.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek