Mégsem kellenek az államnak a fürdők

Állítólag Brüsszel miatt van ez így.

A Telex értesülései szerint a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nevével fémjelzett növekedési és versenyképességi kabinet azon tanakodik - írtuk tegnap Megszerezné az állam a fürdők egy részét January 24. 14:29 -, miképpen lehetne kisajátítani a nagyrészt önkormányzati tulajdonban levő fürdőket. A lap birtokába került munkaanyag ugyanis azt taglalja, hogy a Covid, majd az energiaválság nyomán olyan nehéz finanszírozási és működési problémák jelentkeztek a közfürdőknél és a gyógyfürdőknél, hogy

„érdemes lenne újragondolni a fürdők tulajdoni viszonyait”.

Mára kiderült, vissza minden. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Telexnek a következőket írta: "Tájékoztatjuk Önöket, hogy a cikkben említett munkaanyag már nem aktuális, mert időközben a fürdők Brüsszel kérésére kikerültek az operatív programból”.

A GFM tehát egyrészt nem cáfolta, hogy volt ilyen gondolkodás, készült ilyen munkaanyag, másrészt annyiban azzal nyugtatta az esetleg érintett önkormányzatokat, ez a terv már nem aktuális.

A Telex szerint egyébként Bük és Sárvár is a kiszemeltek között volt, a kormányzati válasz alapján azonban a fürdők átvétele most nem aktuális.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek