Megtudtuk, miért zárták be a szombathelyi fitneszparkokat

Válaszolt a Szompark.

Néhány órával azután, hogy megjelent a szombathelyi fitneszparkok lezárásáról szóló cikkünk, Egészség? Biztonság? Mifene? – Bezárták a szombathelyi fitneszparkokat 2021. June 09. 11:06 megérkezett a Szompark ügyvezető igazgatójának, Kiss Dávidnak válasza. Megtudtuk, hogy egy jogszabály-változás miatt kellett felfüggeszteni a sportparkok használatát.

„A 24/2020 (VII.3.) ITM rendeletben foglaltak alapján a szórakoztatási célú sporteszköz akkor üzemeltethető, ha rendelkezik hatályos megfelelőségi tanúsítvánnyal. Mivel az eszközök nem rendelkeznek ezzel a tanúsítvánnyal, működésüket fel kellett függeszteni” – írta Kiss.

Ilyen tájékoztatók vannak kint a szombathelyi fitneszparkokban.
Mészáros D. Zsolt

Ez tehát azt jelenti, hogy nem csak Szombathelyen lettek lezárva edzőparkok, hanem az egész országban. Ezt egyébként a korábbi cikkünkhöz érkezett hozzászólások is megerősítették, és olyan hírekre is rábukkantunk – például Csepreg város hivatalos Facebook-oldalán –, melyek szerint a fogyasztóvédelem eljárást indított minden kültéri sportpark ellenőrzése tárgyában.

A Szompark ügyvezető igazgatója még hozzátette, hogy a biztonságosságot igazoló dokumentum beszerzése folyamatban van, de addig is kizárólag a jogszabály-változás miatt nem használhatók a parkok. Időközben egyébként elküldtük kérdéseinket a fogyasztóvédelemnek is, ha kapunk választ, közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport