Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megváltoztatta a családi adókedvezmény nyilatkozatának szabályait a NAV - csak elfelejtettek időben szólni

Miközben épp mostanában adják le az alkalmazottak a munkáltatójuknak a családi adókedvezménnyel kapcsolatos nyilatkozatukat, a NAV január 8-án változást jelentett be.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hvg.hu szúra ki, hogy a NAV január 8-i dátummal írta át a családi adókedvezményről, valamint az első házasok kedvezményéről szóló nyilatkozat kitöltési szabályait és mintapéldányait is.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A változás ugyan kedvező, az időzítéssel azonban akad egy kis gond: munkahelyek tömegein töltik ki a dolgozók ezekben a napokban a különböző, adózáshoz kapcsolódó 2020-as nyilatkozatokat, mivel aki a januári munkájáért kapott fizetésében szeretné már érvényesíteni a kedvezményt, annak le kell adnia a papírt addig, amíg a munkahelyén elkezdik a januári bérszámfejtést.

A változás lényege egyébként az, hogy eddig a nyilatkozatokat alá kellett írnia magának a dolgozónak, a házastársának vagy élettársának, és mindkettejük munkahelyéről is be kellett szerezni egy-egy aláírást. Mostantól a házastárs/élettárs munkahelyének már nem kell nyilatkoznia arról, hogy tudomásul veszi, hogyan érvényesíti a család a kedvezményeket.

Mindenesetre, akik már a korábbi szabályok szerinti dokumentumot beszereztek, azoknak nem kell újat kérni. Csak egy kicsit többet kell adminisztrálniuk, feleslegesen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés