Megvan az energiaválság első magyar áldozata

Egy szolnoki távhőszolgáltató dobta be a törölközőt.

Az elszabadult energiaárak miatt külföldön már több vállalat is felhagyott a szolgáltatással, de Magyarországon eddig nem volt ilyen.

Most már van.

A Magyarnarancs.hu arról ír, hogy péntektől az MVM Oroszlányi Távhőszolgáltató Zrt. vette át a fűtés- és melegvízszolgáltatást a szolnoki Széchenyi-lakótelepen, mert az előző szolgáltató, az Alfa-Nova visszaadta a szolgáltatást.

A cég ügyvezetője a lapnak elmondta: azért adták vissza a szolgáltatást, mert ilyen gázárak mellett a bevételek nem nyújtottak fedezetet a költségekre sem.

Korábban már napokig nem volt fűtés a lakótelepen, de ez állítólag nem függ össze a cég anyagi helyzetével.

Az MVM Oroszlányi Távhőszolgáltató Zrt.-t e a Magyar Energetikai Hivatal jelölte ki a szolgáltatás elvégzésére.

A városi képviselő-testület csütörtökön délután már rendkívüli ülésen tárgyalt a szolgáltatóváltásról. A munkavállalókat az új cég átveszi, az önkormányzat rendkívüli, 50 ezer forintos gyors bértámogatást biztosít számukra.

Sajtóinformációk szerint a 20 ezer háztartást ellátó Alfa-Nova már évek óta veszteségesen működött.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság