Megvannak Vas megye idei Prima-díjasai

A Weöres Sándor Színházban tartották a díjkiosztó gálát.

Szombaton késő délután adták át az idei Prima-díjakat a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. Gazdára talált a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas Megyei Szervezete által odaítélt három Prima-díj, a megyei napilap olvasói által megszavazott Prima-közönségdíj és az Ifjúsági Prima Díj.

A díjazottak
Vaskarika/Büki László
A tíz kategóriagyőztes Ők a Prima Vas megyei jelöltjei - Szombaton lesz a díjkiosztó 2023. November 24. 15:21 közül hárman kapták meg a Prima-díjat: Dr. Kovács Antal szülész, nőgyógyász Horváth Barnabásné, a Pöttyös Hagyományőrző Csoport vezetője és Tölgyesi Ernőné okleveles építészmérnök. Az olvasók szavazatai alapján Közönségdíjas lett: Horváth Győző, az Ungaresca Táncegyüttes művészeti vezetője, a Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola vezetője. Az Ifjúsági Különdíjat Hóbor Zalán, a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője nyerte.
Az este ünnepeltjei
Vaskarika/Büki László

Mi az a Prima Primissima?

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

2003 óta adják át Magyarországon a Prima Primissima Díjakat azoknak a kiválóságoknak, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára – áll a hivatalos oldalon.

A díjat Demján Sándor üzletember alapította a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával. Az elismerés célja a „magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében”.

A Prima Primissima Díj aztán 2005-ben kiegészült a területi Prima-díjakkal is, alig hat év alatt pedig az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet