Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit gondol, melyik országból érkezik a legtöbb turista Vas megyébe?

Annyit segítünk, hogy nem Ausztriából.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal az első három negyedévre vonatkozó megyei adatokat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Drámai vagy különösen meglepő dolgokat eddig nem találtunk, de a számokat bogarászva azért találtunk néhány érdekességet.

Például azt, hogy Vas megye idegenforgalmában minden korábbinál meghatározóbb a cseh turisták jelenléte.

A vendégéjszakák valamivel több mint a felét (56%) persze a magyarok adják, ám a külföldiek közül már messze a csehek a legfontosabbak.

A sárvári fürdőt már korábban felfedezték maguknak a csehek
Tánczos Mihály

Olyannyira, hogy a határon túlról érkezők közül 42% ebből az országból jön hozzánk, és már csak 25% osztrák nemzetiségű.

És míg a csehek nálunk töltött éjszakáinak száma 3 százalékkal emelkedett, az utóbbiaké 5,3 százalékkal csökkent az elmúlt évben.

A harmadik helyen egyébként a németek állnak, és tőlük szintén valamivel kevesebb turista érkezett, mint a korábbi időszakban.

Szakmai berkekből azt hallottunk, hogy egyfelől jó a cseh turisták számának felfutása, másrészt viszont a trend mégsem örvendetes: a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a csehek nemcsak rövidebb időre érkeznek, mint az osztrákok vagy a németek, de jobban megfontolják a költéseiket is.

Ami az összképet illeti, az sokat nem változott 2018 hasonló időszakához képest: honfitársaink 1,1%-kal több vendégéjszakát töltöttek el Vas megyei szálláshelyeken, míg a külföldiek vendégéjszakáinak száma 0,6%-kal esett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés