Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már kétezren támogatják Mérei Tamás visszatérését a szombathely kulturális életébee

Egy hét alatt újabb ezer aláírás gyűlt össze.

Tovább folyik az aláírásgyűjtés, a petíciót a Kiállunk Mérei Tamás mellett Facebook-csoport indította, céljuk, hogy rehabilitálják a zenekar tavaly elbocsátott igazgatóját. Az ügyről mi is sokszor írtunk, legutóbb itt Mérei Tamást tényleg nem ítélték el hűtlen kezelésért, de valótlan adatokat közölt a pénzügyi beszámolókban 2016. December 09. 12:00 , miután kiderült, hogy az ügyészség megszüntette a hűtlen kezelés miatt indított eljárást, de Méreit megrovásban részesítették, mert az önkormányzathoz leadott pénzügyi beszámolókban valótlan adatok szerepeltek.

A Facebook-csoport mai közleménye szerint több mint kétezren írták alá a petíciót, ami azt jelenti, hogy egy hét alatt a duplájára nőtt Több mint ezer aláírás gyűlt össze eddig Mérei Tamás mellett 2016. December 07. 17:58 Mérei támogatóinak száma.

A közlemény:

Vásáry Tamás szerint Szombathely közérdeke Mérei Tamás rehabilitációja

Kétezernél is több aláírás, olimpikon, színházigazgató, karmester, operaénekes, bűvész és pápai prelátus Mérei Tamás mellett

A Kiállunk Mérei Tamás mellett Facebook csoport örömmel tudatja, hogy egy hét alatt megduplázódott a Savaria Szimfonikus Zenekar korábbi igazgatója mellett kiálló támogató aláírások számát. Mi magunk is meglepődtünk azon az aktivitáson, melyet az elmúlt napokban tapasztaltunk, egyre több magánszemély jelentkezik, hogy szeretne segíteni az aláírásgyűjtésben.

Mindeközben Vásáry Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar tiszteletbeli elnök-karnagya videóüzenetet küldött, melyben azt hangsúlyozza, a Mérei Tamás rehabilitációja Szombathely közérdeke. Mint ismeretes, Petró János, a zenekar alapítója kezdeményezésére indult el a támogatások gyűjtése, akkor csatlakozott többek között Vásáry Tamás, dr. Széll Kálmán, dr. Prugberger Emil, Radics Gigi, valamint Danics Dóra is, most ismét több ismert ember állt ki Mérei Tamás mellett:

Horváth József – pápai prelátus, a Martineum Felnőttképző Akadémia korábbi igazgatója

Márkus Erzsébet – olimpiai ezüstérmes súlyemelő

Jordán Tamás – Kossuth-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója

Tokody Ilona - Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Medveczky Ádám - Kossuth-díjas magyar karmester, az Operaház karmestere

Nagy Jonathan – bűvész

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra