Mészáros Lőrinc adja a legdrágábban a gázt a lakosságnak

Az MVM kalkulátorán számolva az derül ki, hogy az Opus Tigáz és egy kis cég többet kér fogyasztóitól, mint a többi kilenc szolgáltató.

A gázelosztó szolgáltatók közül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Tigáz Zrt. szolgáltatási területén kell a legmagasabb gázárral számolniuk a fogyasztóknak. Az MVM kalkulátorán az elosztók szerint lehet lekérni az augusztus 1-je óta várható éves költségeket, és attól függően, hogy az adott területen melyik vállalat birtokában vannak a gázcsövek, egy kicsit változik az ár - írja a hvg.hu .

Egy azonban állandó: Mészáros Lőrincék cége szolgáltat a legdrágábban. Az Opus Tigáznál a fogyasztók az MVM kalkulátora szerint évente mintegy 8 ezer forinttal többet fizetnek, mint például az E.On-nál vagy az MVM Főgáznál.

Ha pedig beleesnek a nagycsaládos kedvezménybe, akkor egy négygyermekes családnak már 11 ezer forint többletköltséggel kell számolnia.

A lap szerint ha csak 8 ezer forinttal szorozzuk meg az Opus Tigáz 1,15 millió egyetemes fogyasztójának a számát, akkor is 9,2 milliárd forint jön ki a különbözetből.

Az Opus Tigázt szerint a rendszerhasználati díjat az energiahivatal állapítja meg, az elosztók, a szállítók és a tárolók indokolt költségeit figyelembe véve.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál (MEKH) szerint ha magasabb is egy adott területen az egyetemes szolgáltatásért fizetett ár, az elosztónak nincs többletprofitja.

.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság