Mi lehet az olvasata a magyar kormány ma reggeli bejegyzésének?

Orbán Viktor a „legszabadabb” és „legfüggetlenebb” Magyarországban gondolkodik.

Nehéz megmondani, hogy mennyire kell komolyan venni a kormány egysoros kommunikációs üzeneteit.

Van, amikor az aktuális ellenségkép felállítását szolgálják (Brüsszel, Soros, migránsok stb.), van, amikor nemzeti büszkeségre, a nyájmelegre apellálnak. Mi a stratégia, ha a miniszterelnököd surmó, és egyre nagyobb ostobaságokat mond? 2022. July 25. 18:53

Aztán vannak olyanok, melyekbe akár komolyabb tervek is belemagyarázhatók.

Ilyen például a ma reggeli Facebook-bejegyzés, amelyben Orbán Viktor azt mondja, hogy

„A legfüggetlenebb, legszuverénebb és legszabadabb Magyarországot akarjuk örökségül hagyni gyermekeinknek.”

Hozzátéve, hogy

„Ez a legnagyobb ajándék, amit adni tudunk.”

A kísérőszöveg pedig így szól:

„Egy szabad világot akarunk hagyni a gyermekeinknek. Ez a magyar elképzelés.”

Most tekintsünk el attól, hogy a nemzet vezetője (és a mögötte álló propaganda hadsereg) megint lenyúlja az egész országot, és természetesnek veszi, hogy az ő véleménye ugyanaz, mint az istenadta nép véleménye, mint ahogy attól is, hogy a jövő generációja milyen ajándéknak örülne a legjobban.

Koncentráljunk magára az ajándékra, a legfüggetlenebb, legszuverénebb országra, amely bizonyára szép, csak éppen furán hangzik egy olyan miniszterelnök szájából, akinek országa történetesen az Európai Unió tagja.

Ennek keretében elég nehezen értelmezhetők a fenti célok. Vagy éppen hogy értelmezhetők.

Ha mindenki lehet járványügyi, energetikai és háborús szakember, akkor én miért ne lehetnék pszichiáter, aki szerint a hatalomfüggő Orbán Viktornak két terve van.

A terv: az Európai Unión belül összekovácsolni valami szövetséget, és annak élére állni. Jelen esetben a jobbszélső pálya az üres, ott meg lehet húzni.

B terv: ha nem jön össze az A terv, akkor kivezetni az országot az Európai Unióból. Ne tessék a fejet csóválni, ha megy az oroszok mellé állítás, akkor menni fog ez is.

Címlapon: Orbán Viktor a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetéssel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Mi a stratégia, ha a miniszterelnököd surmó, és egyre nagyobb ostobaságokat mond?

És miért beszél a csávó többesszám első személyben? A hétvégi fajelméleti vita után még a korábbinál is jobban szégyelljük magunkat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény