Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mi mindenre jó egy kötőjel egy kiállítási tárgyban?

Például arra, hogy megidézze Agatha Christie szellemét, meg még egy-két egyéb apróságra. - Lendvai Emil írása!

Hatalmas betűkkel olvasható a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ Károlyi Gáspár téri aulájában: GÉP – ÉSZ. Így, kötőjelesen. Ebben nemcsak az a feltűnő, hogy nem az egyetem hagyományos, fő oktatási profiljainak adnak ilyen látványos hírverést, hanem egy újonnan induló duális képzésnek, de a megoldással megmozgatják - ahogy Poirot szokta mondani Agatha Christie írásainak filmfeldolgozásában – az ember apró agysejtjeit, vagyis próbára teszik az eszét.

ÉP - ÉSZ, ha GÉP - ÉSZ
Lendvai Emil

Mire is akarták így felhívni a figyelmet? Arra, hogy a modern korban a gépnek is esze van? Arra, hogy akinek esze van, az a gépészmérnöki duális képzést választja. Esetleg arra, hogy a gépész szakmában éppen az ész a fontos (nem a haj). Bármi is volt az ötletgazdák célja ezzel az agyafúrt megoldással, egy biztos: a jelentkezések alapján bevált.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra