Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Miért szavazz külföldről az előválasztáson?

Egy külföldön élő szombathelyi szavai.

Csillag Tamás vagyok, a külföldön élő magyarság képviselőjelöltje, a Momentum Mozgalom egyesült királyságbeli közösségének volt elnöke. Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, külföldön élő, de Magyarország sorsát a szívén viselő magyarokhoz, hogy vegyetek részt és szavazzatok az ellenzéki előválasztáson.

Szavazzatok, mert van tétje. Jelenleg nincs senki a magyar országgyűlésben, aki meghallaná a több százezer külföldön élő magyar hangját. Nincs senki, aki elmondaná a magyar politikusoknak, ha egyetlen tollvonással lehetetlenítik el azt, hogy hazautazzunk – mint tették a világjárvány idején – vagy húzzák ki több ezer külföldön tanuló diák alól a szőnyeget – mint tették azt a Brexit árnyékában. Ha lenne valaki, aki kiemelten foglalkozna a külföldi magyarok problémáival, akkor nemcsak ezek a jogsértések nem történtek volna meg soha, de olyan ügyekben, mint a levélszavazás kérdése, az online ügyintézés vagy a gyermekeink magyar nyelvű oktatása is sokkal hamarabb tudnánk előrelépéseket tenni.

Hiszen a külföldre vándorolt magyarok is a nemzet részei: ezt írtam előző publikációmban, amelyben amellett érveltem, hogy elengedhetetlen a külföldi magyarok megfelelő érdekképviselete. Ezt egy dedikált országgyűlési képviselővel és a több száz külföldi magyar bevonásával összeállított Külföldi Magyarok Programja végrehajtásával lehet elérni: mindkettőre a Momentum a garancia.

Forrás: facebook.com / Csillag Tamás

Szavazzatok, mert van felelősségünk. Orbán Viktor és a Fidesz elnyomó rendszere nemcsak olyan absztrakciókban jelenik meg, mint a jogállamiság lebontása vagy a fékek és ellensúlyok rendszerének eltörlése. A NER mindenhol ott van: amikor családtagokat hergelnek egymás ellen puszta hatalmi megfontolásokból, és amikor kisebbségeket bélyegeznek meg választási kampány gyanánt. Amikor forintmilliárdokkal, a mi pénzünkből kiutalt EU-s támogatásokkal tömnek ki strómanokat és oligarchákat, és amikor lehallgatnak független újságírókat. Arról nem is beszélve, hogy Orbán Viktor megalomániájának útjában az Európai Unió csak akadály: ha nem vigyázunk, kivezeti hazánkat az EU-ból, borzasztó nehéz helyzetbe hozva sokunkat. Mint külföldön élő, tanuló, munkát vállaló magyarok, az EU egysége létfontosságú számunkra: ez teszi lehetővé, hogy rugalmasan utazzunk Magyarország és tartózkodási helyünk között. A Momentum elkötelezett híve az Európai Uniónak és a munkaerő szabad áramlásának, ami lehetővé teszi annyi tehetséges magyar embernek, hogy külföldre menjen tanulni és dolgozni. Külföldi magyarként van felelősségünk abban, hogy ez a jövőben is így maradhasson.

Szavazzatok, mert van választásunk. A Momentum kiállásának köszönhető az, hogy az előválasztáson mindenki számára elérhető az online szavazás. De ez nem mellveregetés: csupán egyenes következménye annak a gondolatnak, hogy a külföldre vándorolt magyarság is a nemzet része. Ha pedig a nemzet része vagyunk, akkor jogunk van véleményt formálni is, annak rendje és módja szerint. Ezt teszi lehetővé az online szavazás, ami, a kényelmi faktor mellett, sokunknak az egyetlen lehetősége arra, hogy magyar állampolgárként eldöntsük, kik legyenek a Fidesz kihívói 2022-ben. Arra pedig, hogy feddhetetlen és modern jelöltekkel ne csak kormányt, hanem rendszert is váltsunk, a Momentum a garancia.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény