Miért szavazz külföldről az előválasztáson?

Egy külföldön élő szombathelyi szavai.

Csillag Tamás vagyok, a külföldön élő magyarság képviselőjelöltje, a Momentum Mozgalom egyesült királyságbeli közösségének volt elnöke. Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, külföldön élő, de Magyarország sorsát a szívén viselő magyarokhoz, hogy vegyetek részt és szavazzatok az ellenzéki előválasztáson.

Szavazzatok, mert van tétje. Jelenleg nincs senki a magyar országgyűlésben, aki meghallaná a több százezer külföldön élő magyar hangját. Nincs senki, aki elmondaná a magyar politikusoknak, ha egyetlen tollvonással lehetetlenítik el azt, hogy hazautazzunk – mint tették a világjárvány idején – vagy húzzák ki több ezer külföldön tanuló diák alól a szőnyeget – mint tették azt a Brexit árnyékában. Ha lenne valaki, aki kiemelten foglalkozna a külföldi magyarok problémáival, akkor nemcsak ezek a jogsértések nem történtek volna meg soha, de olyan ügyekben, mint a levélszavazás kérdése, az online ügyintézés vagy a gyermekeink magyar nyelvű oktatása is sokkal hamarabb tudnánk előrelépéseket tenni.

Hiszen a külföldre vándorolt magyarok is a nemzet részei: ezt írtam előző publikációmban, amelyben amellett érveltem, hogy elengedhetetlen a külföldi magyarok megfelelő érdekképviselete. Ezt egy dedikált országgyűlési képviselővel és a több száz külföldi magyar bevonásával összeállított Külföldi Magyarok Programja végrehajtásával lehet elérni: mindkettőre a Momentum a garancia.

Forrás: facebook.com / Csillag Tamás

Szavazzatok, mert van felelősségünk. Orbán Viktor és a Fidesz elnyomó rendszere nemcsak olyan absztrakciókban jelenik meg, mint a jogállamiság lebontása vagy a fékek és ellensúlyok rendszerének eltörlése. A NER mindenhol ott van: amikor családtagokat hergelnek egymás ellen puszta hatalmi megfontolásokból, és amikor kisebbségeket bélyegeznek meg választási kampány gyanánt. Amikor forintmilliárdokkal, a mi pénzünkből kiutalt EU-s támogatásokkal tömnek ki strómanokat és oligarchákat, és amikor lehallgatnak független újságírókat. Arról nem is beszélve, hogy Orbán Viktor megalomániájának útjában az Európai Unió csak akadály: ha nem vigyázunk, kivezeti hazánkat az EU-ból, borzasztó nehéz helyzetbe hozva sokunkat. Mint külföldön élő, tanuló, munkát vállaló magyarok, az EU egysége létfontosságú számunkra: ez teszi lehetővé, hogy rugalmasan utazzunk Magyarország és tartózkodási helyünk között. A Momentum elkötelezett híve az Európai Uniónak és a munkaerő szabad áramlásának, ami lehetővé teszi annyi tehetséges magyar embernek, hogy külföldre menjen tanulni és dolgozni. Külföldi magyarként van felelősségünk abban, hogy ez a jövőben is így maradhasson.

Szavazzatok, mert van választásunk. A Momentum kiállásának köszönhető az, hogy az előválasztáson mindenki számára elérhető az online szavazás. De ez nem mellveregetés: csupán egyenes következménye annak a gondolatnak, hogy a külföldre vándorolt magyarság is a nemzet része. Ha pedig a nemzet része vagyunk, akkor jogunk van véleményt formálni is, annak rendje és módja szerint. Ezt teszi lehetővé az online szavazás, ami, a kényelmi faktor mellett, sokunknak az egyetlen lehetősége arra, hogy magyar állampolgárként eldöntsük, kik legyenek a Fidesz kihívói 2022-ben. Arra pedig, hogy feddhetetlen és modern jelöltekkel ne csak kormányt, hanem rendszert is váltsunk, a Momentum a garancia.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény