Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Milyen a szex ötven fölött?

Bakács Tibor elárulja, hogy megy ez nála. Mindenesetre "a titokért be kell hatolni."

Főszerkesztő asszonyom lazán hóhért akasztatott a saját házában, vagyis megkérdezte tőlem, milyen a szex ötven fölött? Persze, csak írásban fogadta el válaszom, amitől elnémultam, mert ez pont olyan, amikor Úrnő kegyencétől őszinteséget kér. Vagyis a titokról kell szólnom, amit a sörös férfiak egyszerűen csak a cerka keménységének hívnak, de mondhatom szebben is kislovag: mi a titka a másik megkívánásának? A kérdésben a válasz, de most ereszkedjünk lejjebb és feljebb.

Először is az évek száma önmagában semmit nem jelent. Mindegy, hogy harminc vagy ötven vagy, a fiatalabb lehet sokkal öregebb, és fordítva. A test és a lélek harmóniája uncsi görög duma, de az életben működik. Faragó Tamásék szivatták egymást azzal a dumával, hogy jó lenne, öreg, azt a kort megérned, ahogy most kinézel… Hát, erről van szó, én fontosnak tartom, hogy annyi idősnek tűnjek, amennyi vagyok. Azok a nők nem is érdekelnek, akiknek számít a korom, bár kétségtelenül sokan vannak a tehetséges amatőrök, és gerontofilek.

Minden végzet nehéz
Nyugat.hu

Erről meg az jut eszembe, hogy okos tudomány a jog, amikor a pedofíliát súlyosan bünteti, és futni hagyja a gerontofileket. Pedig Nabokov Lolitája pontosan leírja a probléma színe-visszáját. Hiába a tapasztalat, az idő aranya a fejünkön, simán belepusztulunk egy csitri szerelmébe, még ha az józan ésszel előre látva is tiltott gyümölcsnek számított. Ne felejtsük el, a bűnbeesés után vette észre Ádám, hogy Éva nő, és eltakarták egymás elől szemérmüket. Vagyis a szex titka itt kezdődött, az első falevélnél, és a képzeletnél.

Nem, nem, elfogadhatatlan, ha a partnerek egymás korát kutatják, vagy tagadják le, mindenképp hiúságról árulkodik. Ez azért fontos, mert számos szorongástól megszabadulunk, ha nem törődünk túlságosan sokat a külsőnkkel, kivéve annak ápoltságát. A szeretkezés titka jóval mélyebben van elásva, mint a sima bőrfelület.

A pasiknak, persze, könnyű, szokták volt mondani, mert még a vén kecske is megnyalja a sót. Így igaz, Krúdy Gyula hetven évesen eltörte a bokáját, mert leugrott a villamosról, hogy jobban szemügyre vegyen egy harisnyás bokát. Az ok világos. Krúdy Gyula élete végéig megőrizte képzeletét a vágy titokzatos tárgyára. Volt hozzá fantáziája, hogy bármit szépnek lásson, ami női, és ezt annak ellenére vallotta, hogy volt némi (tömeges) tapasztalása a nők körében.

Persze, könnyű neki, mert az a XIX század volt, ő meg író, aki a képzeletéből él, de mit csináljak én, egyszerű könyvelő a tizenharmadik emeleten?

A kérdés jogos, de ennek ellenére állíthatom, hogy az urbanizációs bezártság soha nem ártott a szexnek. A képzelet, ha okos, mindig a valóságból táplálkozik, képzi magát. Vagyis megfigyeli részleteket, megpróbálja elképzelni a történetét. Gyakorta edzem úgy magam, hogy nézek egy öregasszonyt, és megpróbálom őt elképzelni fiatalon, középkorúnak, gyereknek, nem is egyszerű gyakorlat, tessék kipróbálni. Minél nehezebben megy, annál valószínűbb, hogy a képzeletünk berozsdásodott. Pedig e nélkül nehéz lesz beleszeretni bárkibe is. Másképpen nem rajongást, hanem utálatot kelt majd egy elrejtett szemölcs.

A titokért be kell hatolni. Oda, ahonnan minden jött a világra. Születésünk előtti lakhelyünkre. Oké, ez a pasik dolga, de most miért kell ezt himnuszként zengeni? – kérdezhetné vállamon az angyalarcú ördög, de én szívesen válaszolok.

Igen, ebben az egymásba hatolásban megszűnik az Édentől keletre való száműzöttség, a férfi és a nő egy, és nincs bennük semmi szégyenérzés. Ezért minden nő kívánatos a képzelettel bíró férfi előtt. Ha képes rá, hogy ebbe a paradicsomi állapotba juttasson, akkor ő a vágy titokzatos tárgya. Vagyis most egyáltalán nem beszélek a kiégett lelkű nőkről. Akik csak esznek. Tévéznek. Poszívóznak. Zombik arcpakolásban.

Minden nő kívánatos, tőlünk függ minden, Casanova sem mondott mást, ahogyan a harmadik ukrán front katonái sem Berlin felé.

A képzelet és a vágy egymásra hangolása az ötven feletti férfiak reményfutama, a harctéri jelentések eddig pozitívek. E kettő nélkül nem fog segíteni rajtunk sem a gyömbér, sem a zeller, a Viagra meg a gyáva csődörök drogja. A filozófiai tény egyben tapasztalat is, minden ember más, emiatt mindig hiheted újra, hogy most másként lesz.

Ez nem illúzió, hanem hit, ami igaz is lehet. Valóban, ahogyan a hópihék szerkezete sem hasonlít, úgy az emberek sorsa sem. Ha kíváncsi vagy a másikra, még mindig a legegyszerűbb út, ha beléhatolsz teljes testi és lelki harmóniában. A Te és az Én megszűnik. Hülye aki még nem próbálta ki. Vagy beéri kevesebbel is.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény