Milyen a szex ötven fölött?

Bakács Tibor elárulja, hogy megy ez nála. Mindenesetre "a titokért be kell hatolni."

Főszerkesztő asszonyom lazán hóhért akasztatott a saját házában, vagyis megkérdezte tőlem, milyen a szex ötven fölött? Persze, csak írásban fogadta el válaszom, amitől elnémultam, mert ez pont olyan, amikor Úrnő kegyencétől őszinteséget kér. Vagyis a titokról kell szólnom, amit a sörös férfiak egyszerűen csak a cerka keménységének hívnak, de mondhatom szebben is kislovag: mi a titka a másik megkívánásának? A kérdésben a válasz, de most ereszkedjünk lejjebb és feljebb.

Először is az évek száma önmagában semmit nem jelent. Mindegy, hogy harminc vagy ötven vagy, a fiatalabb lehet sokkal öregebb, és fordítva. A test és a lélek harmóniája uncsi görög duma, de az életben működik. Faragó Tamásék szivatták egymást azzal a dumával, hogy jó lenne, öreg, azt a kort megérned, ahogy most kinézel… Hát, erről van szó, én fontosnak tartom, hogy annyi idősnek tűnjek, amennyi vagyok. Azok a nők nem is érdekelnek, akiknek számít a korom, bár kétségtelenül sokan vannak a tehetséges amatőrök, és gerontofilek.

Minden végzet nehéz
Nyugat.hu

Erről meg az jut eszembe, hogy okos tudomány a jog, amikor a pedofíliát súlyosan bünteti, és futni hagyja a gerontofileket. Pedig Nabokov Lolitája pontosan leírja a probléma színe-visszáját. Hiába a tapasztalat, az idő aranya a fejünkön, simán belepusztulunk egy csitri szerelmébe, még ha az józan ésszel előre látva is tiltott gyümölcsnek számított. Ne felejtsük el, a bűnbeesés után vette észre Ádám, hogy Éva nő, és eltakarták egymás elől szemérmüket. Vagyis a szex titka itt kezdődött, az első falevélnél, és a képzeletnél.

Nem, nem, elfogadhatatlan, ha a partnerek egymás korát kutatják, vagy tagadják le, mindenképp hiúságról árulkodik. Ez azért fontos, mert számos szorongástól megszabadulunk, ha nem törődünk túlságosan sokat a külsőnkkel, kivéve annak ápoltságát. A szeretkezés titka jóval mélyebben van elásva, mint a sima bőrfelület.

A pasiknak, persze, könnyű, szokták volt mondani, mert még a vén kecske is megnyalja a sót. Így igaz, Krúdy Gyula hetven évesen eltörte a bokáját, mert leugrott a villamosról, hogy jobban szemügyre vegyen egy harisnyás bokát. Az ok világos. Krúdy Gyula élete végéig megőrizte képzeletét a vágy titokzatos tárgyára. Volt hozzá fantáziája, hogy bármit szépnek lásson, ami női, és ezt annak ellenére vallotta, hogy volt némi (tömeges) tapasztalása a nők körében.

Persze, könnyű neki, mert az a XIX század volt, ő meg író, aki a képzeletéből él, de mit csináljak én, egyszerű könyvelő a tizenharmadik emeleten?

A kérdés jogos, de ennek ellenére állíthatom, hogy az urbanizációs bezártság soha nem ártott a szexnek. A képzelet, ha okos, mindig a valóságból táplálkozik, képzi magát. Vagyis megfigyeli részleteket, megpróbálja elképzelni a történetét. Gyakorta edzem úgy magam, hogy nézek egy öregasszonyt, és megpróbálom őt elképzelni fiatalon, középkorúnak, gyereknek, nem is egyszerű gyakorlat, tessék kipróbálni. Minél nehezebben megy, annál valószínűbb, hogy a képzeletünk berozsdásodott. Pedig e nélkül nehéz lesz beleszeretni bárkibe is. Másképpen nem rajongást, hanem utálatot kelt majd egy elrejtett szemölcs.

A titokért be kell hatolni. Oda, ahonnan minden jött a világra. Születésünk előtti lakhelyünkre. Oké, ez a pasik dolga, de most miért kell ezt himnuszként zengeni? – kérdezhetné vállamon az angyalarcú ördög, de én szívesen válaszolok.

Igen, ebben az egymásba hatolásban megszűnik az Édentől keletre való száműzöttség, a férfi és a nő egy, és nincs bennük semmi szégyenérzés. Ezért minden nő kívánatos a képzelettel bíró férfi előtt. Ha képes rá, hogy ebbe a paradicsomi állapotba juttasson, akkor ő a vágy titokzatos tárgya. Vagyis most egyáltalán nem beszélek a kiégett lelkű nőkről. Akik csak esznek. Tévéznek. Poszívóznak. Zombik arcpakolásban.

Minden nő kívánatos, tőlünk függ minden, Casanova sem mondott mást, ahogyan a harmadik ukrán front katonái sem Berlin felé.

A képzelet és a vágy egymásra hangolása az ötven feletti férfiak reményfutama, a harctéri jelentések eddig pozitívek. E kettő nélkül nem fog segíteni rajtunk sem a gyömbér, sem a zeller, a Viagra meg a gyáva csődörök drogja. A filozófiai tény egyben tapasztalat is, minden ember más, emiatt mindig hiheted újra, hogy most másként lesz.

Ez nem illúzió, hanem hit, ami igaz is lehet. Valóban, ahogyan a hópihék szerkezete sem hasonlít, úgy az emberek sorsa sem. Ha kíváncsi vagy a másikra, még mindig a legegyszerűbb út, ha beléhatolsz teljes testi és lelki harmóniában. A Te és az Én megszűnik. Hülye aki még nem próbálta ki. Vagy beéri kevesebbel is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény