Ha már klímaváltozás: milyen jó, hogy ennek a szombathelyi parknak a felújításánál elfelejtették a térkövezést

Zöld növények és nyomukban árnyék. Nem nehéz ez!
2016 végén újították fel a Savaria múzeum előtti parkot Szombathelyen. (A beruházás részleteiről és folyamatáról itt olvashatnak Jézuska hozza: pár nap és visszakapjuk a Savaria Múzeumot, már felújítva 2016. December 19. 08:38 .)
Savaria múzeum park
Mint egy kastélyhoz vezet a kavicsos út a Savaria múzeumhoz. A kép mögött galéria található a parkról.
Mészáros D. Zsolt
Akkoriban készült el a Berzsenyi tér felújítása is, ahol a zöld ment, a térkövek jöttek. Puskás Tivadar 8 éves polgármestersége alatt történtekről írt cikkünkben erre is kitértünk. ( Gyorsleltár: Puskás Tivadar polgármesterségének legjobb és legrosszabb húzásai Nyugat.hu 2015 hirdetés magnum,ad,szalag cikk + magnum,ad adverticum 2016. May 12. 11:34 )
Savaria múzeum park
Szeretik és használják is a szombathelyiek.
Mészáros D. Zsolt
Egyébként is jellemző Magyarország városaira, és Szombathelyre is, hogy közterületfelújítás lassan nincs sok-sok térkő nélkül. Pedig a nagy melegben a térkő magába szívja és ontja az emberekre a meleget, bezzeg a fák árnyéka! Tettünk is egy térkő néző sétát nemrég a városban. Végigmentünk Szombathely kikövezett terein, utcáin. Végigmentünk Szombathely kikövezett terein, utcáin 2018. October 09. 12:57
Savaria múzeum park
Akár egy angol park. Szépen virágzó növények, bokrok együttese.
Mészáros D. Zsolt

Igaz, egy tér másfajta közterület, mint egy park, az utóbbiban természetesen több a növény. Maradjunk abban, hogy örülünk neki, hogy ilyen szép lett, s a hőmérséklet-változásnak is kitűnően megfelel a Múzeum park, amely közel 3 évvel a felújítás és az új növények beültetése után már teljesen pompájában mutatkozik meg. (A hattyúházon, meg néhány új szobron most nagyvonalúan túllépünk.)

Savaria múzeum park
Éljen a romantika!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód