Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így jutottak el az adományok a magánszemélyektől a menekültekhez

Valahogy így kellene működnie a dolgoknak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Röviden, tömören: magánszemélyek felajánlották, Facebook-csoportok összegyűjtötték, a máltaiak elszállították, a plébánia befogadta, a menekültek meg majd használják.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A körmendi Szent Erzsébet Plébánia vette át azokat az adományokat szombaton délután, amelyeket egy a Facebookon alakult csoport, illetve egy egyesület gyűjtött a menekülteknek. A felhívást a Vas megyeiek a menekültekért csoport tette közzé rögtön megalakulása után. A kezdeményezéshez azonnal csatlakozott a V, mint Vas Egyesület és a Migration Aid Szombathely , valamint számos vasi és szombathelyi polgár, akik körülbelül nyolcvan takarót, hálózsákot, több doboznyi meleg holmit, esőkabátot, meleg cipőt, zoknit, férfi, női higiéniás holmikat, tisztálkodó-szereket, rengeteg pelenkát, popsitörlőt, babaápolási terméket vittek a gyűjtőpontra – tudtuk meg a Vas megyeiek a menedékkérőkért csoport ügyeletesétől.

Adományok a menekülteknek
Vasiak a menedékkérőkért

Olyan sok adomány érkezett másfél hét alatt, hogy be se fért a Máltai Szeretetszolgálat mikrobuszába. (Ami kimaradt, vasárnap szállítják le.) A máltaiak úgy kerültek képbe, hogy a csoport a híradások alapján tudomást szerzett arról, hogy a körmendi menekülttábort a Karitász és a máltaiak segítik humanitárius szolgálattal, rajtuk keresztül lehet a táborba került emberekhez eljuttatni az adományokat. A máltaiak felajánlották a szállítást, a Szent Erzsébet Plébánia pedig a máltaiak közbenjárásával fogadta a szállítmányt.

Vasiak a menedékkérőkért

Eredetileg Budapestre szerették volna küldeni a vasi felajánlásokat, de úgy látták, hogy Győrben, Hegyeshalomnál nagyobb szükség van rá, közben viszont felépült a tábor Körmenden. Jó helyre került a holmi, mert a plébánia raktára éppen kiürült, viszont újabb menekülteket várnak a táborba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aktuál

Hirdetés