Mindenki nyugodjon le, Szombathelyen ismét van üzemanyag

Kisebb sorok még akadnak, de a helyzet rendeződni látszik.

Az utóbbi napokban lapunk többször is beszámolt a benzinkutak körüli kaotikus helyzetről, amelyet a MOL logisztikai problémaként jellemezett. Részben jogosan.

Az alapproblémát az okozta ugyanis, hogy míg az ársapka miatt Magyarországon 480 forint egy liter 95-ös benzin vagy dízel üzemanyag, addig a szomszédos államokban ennél kb. 200 forinttal több. Így aztán nem csoda, hogy a határon túli magánemberek és fuvarozó cégek mind itt akartak tankolni.

Ez először kisebb ellátási zavarokhoz vezetett, ami pánikot gerjesztett Nyugat-Dunántúl benzinkútjainál továbbra is ostromhelyzet van March 10. 11:26 , ami még nagyobb ellátási zavarokat generált.

A kormány csütörtökön este jelentette be Kormányinfó: húsz forinttal csökken az üzemanyagok jövedéki adója March 10. 21:56 az intézkedéscsomagját, majd másnap reggel a négynapos kamionstopot Négynapos kamionstop lesz a hétvégén March 11. 07:46 .

Rendeződni látszik a helyzet (Magyar-kút, Szombathely, Söptei út)
Nyugat.hu

Tegnap még úgy tűnt, hogy mindez nem lesz elégséges a helyzet normalizálódásához Továbbra is kaotikus állapotok a benzinkutak környékén Szombathelyen March 11. 11:52 , de szombat délelőtt már egészen békebeli állapotok fogadták a szombathelyi kutaknál a Nyugat tudósítóját.

Első utunk a szerkesztőség közelében lévő, Márkus Erzsébet utcai MOL-kútkoz vezetett, ahol jóval kisebb sor volt, mint a korábban Úgy tűnik, csütörtökön is folytatódik a benzinpánik March 10. 07:35 , de ekkor még nem igazán nyugodtunk meg, mert a kútfejeken még mindig ott virít a felirat, hogy sem EVO Diesel, sem EVO Diesel Plus nincs.

Utána viszont ment minden, mint a karikacsapás.

Az északi elkerülő közelében lévő négy benzinkútnál (Magyar, Concordia, MOL, ENVI) jártunk, és mindenhol volt mindenféle üzemanyag.

Kisebb sorok még lehetnek (MOL-kút, Szombathely, északi elkerülő.)
Nyugat.hu

Kisebb sorok előfordulhatnak ugyan, de néhány perces várakozás után mindenki megkapja az üzemanyagot. (A kamionosokat a nagynyomású kutakhoz terelik, ahol jóval drágább, 670 forint, a dízel, de ennek most nagy jelentősége nincs, mivel kamionstop van. Amit egyébként két éjszakára feloldanak majd a következő négy napban.)

A pánik tehát elmúlt, de hogy mi lesz a folytatás, azt nehéz megmondani.

Különösen akkor lesz izgalmas az ársapka megtartásának kérdése, ha tovább emelkedik a kőolaj világpiaci ára. Ugyanakkor az is valószínű, hogy a kormány az április 3-i választásokig már nem szeretne változtatni ezen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság