Nyugat-Dunántúl benzinkútjainál továbbra is ostromhelyzet van

Mindenhol azt mondják, hogy lesz utánpótlás, de az autósok láthatóan nem hisznek ebben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Egyre több benzinkút korlátozza a tankolható mennyiséget March 09. 17:53 , szerdán délután üzemanyag-vásárlási pánik kezdődött a Dunántúl nyugati részén, amely lassan étterjedt az ország másik részeire is.

Munkatársunk csütörtök reggel Kaposvárról vezetett Szombathelyre, és azt tapasztalta, hogy gyakorlatilag egész Dunántúlon állnak a sorok a benzinkutaknál, és a tumultuózus jelenetek sem ritkák.

Benzinpánik a kutakon
A sorok hosszúak, de elég gyorsan előre lehet jutni. (Zalati úti MOL)
Mészáros D. Zsolt

Ma reggel 7 óra körül már egy gyors kört tettünk Szombathelyen, és azt láttuk, hogy a városban is továbbra sincs nyugalom üzemanyagfronton Úgy tűnik, csütörtökön is folytatódik a benzinpánik March 10. 07:35 , és azt ígértük, később visszatérünk az ügyre.

Nos, munkatársunk és olvasóink beszámolója szerint a benzinkútpánik továbbra sem csillapodik. Gyakorlatilag a város összes benzinkútjánál sorok állnak.

95-ös benzin mindenhol van, de vannak olyan kutak (Magyar), ahol 10 literben maximalizálják.

Benzinpánik a kutakon
Készelthiány a tescós Shell-nél
olvasó

Több MOL-kútnál (Márkus Emília utca, Zanati út) kifogytak a dízel-üzemanyagból.

Mindenhol azt mondják egyébként, hogy átmeneti a probléma, majd jön a tartálykocsi és minden rendben lesz. De hogy mikor jön a tartálykocsi, azt nem lehet tudni.

A kutaknál feltűnő egyébként a teherautók is furgonok nagy száma, ami érthető, hiszen ha ezekbe nem jut üzemanyag, akkor nem lehet velük munkát végezni, ami újabb bonyodalmakhoz vezet.

Benzinpánik a kutakon
Itt például délelőtt még volt minden, igaz, mennyiségi korlátozások (10 liter) vannak
Mészáros D. Zsolt

A benzinkutaknál tapasztalható pánik öngerjesztőnek tűnik, és csak találgatni lelet, hogy mik a valódi okai. Valószínűleg közrejátszik a háborús pszichózis éppúgy mint a 480 forintos ársapka, ami miatt a külföldi kamionosok és a határok túloldalán élő magánemberek tömegei Magyarországon vásárolják az üzemanyagot.

Olyan indoklást is hallottunk, hogy sokan arra számítanak, hogy a kormány nemsokára bedobja a törölközőt, megszünteti a fenntarthatatlan hatósági árat, és így drámai módon emelkednek az üzemanyagárak.

Benzinpánik a kutakon
A cégek számára létkérdés az üzemanyag
Mészáros D. Zsolt

Iparági szereplőkkel beszélve ez utóbbira nem igazán látunk esélyt az elkövetkezendő hetekben, különös tekintettel az április 3-i választásokra, és arra, hogy a nagy olajcégeknek hatalmas mozgásterük és pénzügyi tartalékaik vannak.

Tegnap este megszólalt az ügyben Hernádi Zsolt A Mol elnöke szerint felesleges a benzinkutakhoz rohanni March 09. 21:01 , a Mol elnöke is, aki szerint csak átmeneti logisztikai problémáról van szó.

Ha valóban érkeznek a tartálykocsik, ahogy a kutasok ígérik, akkor minden bizonnyal megnyugszanak a kedélyek, de ha ez nem történik meg, akkor igencsak izgalmas napok elé nézünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság