Mire jó egy légópince? – Szombathelyen például zenebarlang lett az egyikből

Jó a hangszigetelése és a bombáktól is megvéd.

„Olvastam a cikküket a szombathelyi óvóhelyekről, és ha érdekli a Nyugatot, én tudok mutatni valami érdekeset” – mondta a telefonba Pásztorházi György, és mi néhány mondat után már tudtuk, hogy kamerával megyünk a találkozóra.

A szombathelyi férfi a Március 15. tér egyik egykori légópincéjét bérli, immár több mint egy évtizede. A mintegy 80 négyzetméteres ingatlant időközben kipofozták, felturbózták, jelenleg zenei próbahelyként és alkotóhelyként szolgál.

A videóból sok minden más is kiderül.

Mészáros D. Zsolt

Pásztorházi György szerint nagy lehetőségek vannak az egykori légópincékben, csak kreatívnak kell lenni, amikor valaki új funkciót keres nekik.

Mészáros D. Zsolt

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, Magyarországon 2022 februárja óta tart a háborús veszélyhelyzet, de 2015 óta az önkormányzatoknak nem kötelező óvóhelyeket fenntartaniuk.

Igazából ennek nagy jelentősége már amúgy sincs, mert a magántulajdonban lévő légópincék többsége olyan rossz állapotban van, hogy amúgy sem lehetne mit kezdeni velük.

Légópince a MÁV székház alatt
Légópince a szombathelyi MÁV-székház alatt (2016-os fotók)
Garai Antal Atom

Bízzunk benne, hogy a háború lehetősége megmarad az óriásplakátok és a YouTube-hirdetések szintjén, és ezek a különleges ingatlanok megtalálják új helyüket az új világrendben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek