Mit szólnak az önkormányzat cégei, intézményei ahhoz, hogyan költik el a város pénzét?

Húsz percig tartott az egyeztetés a 2024-es költségvetésről.

Egy nappal a költségvetésről döntő közgyűlés előtt, szerda délután négy órára hívták össze a Szombathelyi Konzultációs Fórumot. Azért, hogy meghallgassák a tagok véleményét, javaslatait. Az egész húsz percig tartott.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Konzultációs Fórum tulajdonképpen az Érdekegyeztető Tanács utódja, háromoldalú megbeszélés, az egyik oldalon az önkormányzat, a másikon a munkavállalók, a harmadikon a munkaadók képviselői néznek farkasszemet.

A Szombathelyi Konzultációs Fórum
Szilágyi József

A munkavállalókat két érdekérvényesítő szervezet, a Pedagógus Szakszervezet és a Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete képviselte. A Munkaadói oldalon az önkormányzati intézmények, cégek vezetői ültek, a harmadikon pedig Nemény András polgármester, Horváth Attila alpolgármester és Stéger Gábor osztályvezető képviselte az önkormányzatot.

Nemény András röviden bevezetőjében a gondoskodás költségvetésének nevezte a tervezetet, azzal,hogy az elmúlt években komoly problémákkal kellett szembenézni, ami megszorításokkal is járt. De közös munkával sikerült kilábalni ebből, és most már pozitívumokat is tervezhetnek.

Kiemelte, hogy éppen ma kapta meg Klímabarát Díjat kapott Szombathely February 28. 12:50 a város a klímabarát díjat, hogy tízezer forint támogatást kapnak Megvan, hogy ki kaphat egyszeri tízezer forintot a szombathelyi önkormányzattól February 23. 17:25 a nyugdíjasok és az egészségi ellátottak, hogy 800 millió forintot fordítanak útfelújításra.

Horváth Attila megköszönte mindannyiuk munkáját, és a költségvetésben szereplő béremeléseket emelte ki azzal, hogy amint lehet, az emeléseket folytatják.

Aztán volt ág három felszólalás, amiben a plusz létszámot köszönték meg a bölcsődéhez, óvodákhoz, illetve a tervezett béremelésért mondtak hálát.

És ennyi volt, kézfelemeléssel megszavazták, hogy a Szombathelyi Konzultációs Fórum elfogadásra javasolja a képviselőknek a költségvetést, aztán vége. Teljes volt az egyetértés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet