Mobilkazánokkal fűtené a kormány a közintézményeket

400 konténeres kazánt szereznek be októbertől a fűtési szezon végéig - közölte Palkovics Lászó. A miniszter egy tévéinterjúban arról beszélt, hogy ezek a berendezések pellettel és biomasszával működnének.

Az októbertől kezdődő fűtési szezon végéig 400 konténerkazánt szerez be a kormányzat és ezekkel csökkentenék a közintézmények földgázfelhasználatát - nyilatkozta az ATV-nek Palkovics László. A technológiai és ipari miniszter szerint “a kazánok odahelyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni”.

Szerdán egyébként Palkovics László megállapodást írt alá a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével. Ennek a célja, hogy a MaTáSzSz szakmai tapasztalatainak figyelembevételével a hatékony jogalkalmazás feltételeinek eleget tevő jogszabályok születhessenek - áll a szervezet közleményében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra